Opvoeders op bezoek

ill860
Antje van Rees | Plaatsingsdatum: 8 december 2021 | Nicaragua

Een poosje geleden was ik ziek, maar nu ben ik gelukkig weer aan het werk. De dagen zijn erg verschillend. De ene week is het dagelijks druk met activiteiten en de andere week is het weer heel rustig.

Vorige week hadden we twee extra activiteiten. Voor een daarvan kwamen de opvoeders naar de kerk om een idee te krijgen bij wie ze hun kinderen nu precies achterlaten in het project. Ik schrijf opvoeders, omdat het vaak óf een vader óf een moeder óf een oma is die de kinderen opvoedt. Dat is goed te zien op zo’n avond. Er zijn maar heel weinig kinderen waarvan allebei de ouders komen kijken.

De vorige keer dat deze avond werd georganiseerd, waren er ook kinderen waarvan uiteindelijk niemand van de opvoeders kwam kijken. Dat was deze keer gelukkig niet zo. Ook biedt deze avond de mogelijkheid om als ouders onderling te kletsen. Wat natuurlijk ook erg belangrijk is.

In het begin van de avond werd er een korte meditatie gehouden. Genesis 1 werd besproken. Gods prachtige schepping. Als intro werd er een korte oefening gedaan. Voorin stond iemand met een doos. Over de doos werd tegen de opvoeders gezegd dat ze daarin het meest speciale schepsel van de schepping zouden zien. Enkele opvoeders waren wel nieuwsgierig en kwamen even kijken. Wat zat erin? Een spiegel! Ik vond het erg mooi om op zo’n simpele manier mensen te kunnen laten zien dat er een God is die van hen houdt.

De kinderen van het project vonden dit best een spannende avond. Vier weken van tevoren waren ze al begonnen aan hun werkje voor hun opvoeder die ze deze avond zouden geven. Een colafles werd gerecycled om een mooie kerstbel van te maken. Ook een dans op kerstmuziek was er ingestudeerd.  Daarna werd er gegeten; bij zo’n avond kan absoluut geen maaltijd ontbreken. Uiteindelijk ging iedereen naar huis en begonnen de vrijwilligers aan de afwas.

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.