​Predikantenochtend: Kerk in coronatijdperk; tijd voor reflectie!

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 20 juli 2020 

Wereldwijd zijn kerken ernstig geraakt door de coronapandemie. Niet alleen omdat mensen door het virus werden besmet, maar ook door de maatregelen die in de verschillende landen door overheden werden genomen.

Kerken hebben hier heel verschillend op gereageerd. Hoe ging de kerk in Egypte ermee om? Welke impact hadden de maatregelen van de overheid daar op de kerk? Hoe hebben zij desondanks hun roeping naar de gemeenschap inhoud gegeven? Anne Zaki, docente aan de theologische opleiding  ETSC in Caïro zal hierover iets vertellen.

Vervolgens zal Stefan Paas reflecteren op de vraag hoe wij in Nederland met de plotselinge veranderingen zijn omgegaan. Dat zal zeker voldoende stof voor een stevig gesprek opleveren en voor dat gesprek wordt u van harte uitgenodigd!

De predikantenochtend wordt DV gehouden op D.V. 24 september 2020* van 09.30 tot 12.30 met aansluitend een lunch. Plaats van ontmoeting is Amersfoort.

Aanmelden is vanwege corona noodzakelijk en kan via jverhoek@gzb.nl.
 
*Voor corona noemden wij 29 oktober als datum voor de predikantenontmoeting. Omdat we de opzet van de ochtend veranderden, is deze datum niet meer van toepassing.

Reageer op dit artikel