Tussen de nummers

ill860
Adré en Marja Lichtendonk | Plaatsingsdatum: 6 juni 2019 | Bosnië

Op 6 juni van het 19e jaar van de 21e eeuw deden we in 6 workshops het GZBingo spel met honderd en 15 kinderen van 14 basisscholen in Putten. De kleinste groep bestond uit 18 leerlingen, de grootste uit 26. We dachten eerst na over de vraag: “ Wat is zending?” Daarna “sparden” we over de vraag: “Wat heb jij met zending?” De kids uit de groepen 7 en 8 hoorden voor de 1e keer over Bosnië. Ze stelden wel 10 vragen over het land wat wel 16 honderd kilometer ver weg is van Nederland, of is het 17 honderd kilometer?

Na gesprekjes over zending en Bosnië speelden we het GZBingo spel. Op een speelse manier hoorden de kids “ tussen de nummers door” een waargebeurd verhaal. Een verhaal met nummers erin verwerkt, zoals in het originele Bingo spel, zoals hierboven in de intro ook nummers worden genoemd.

De betrokkenheid was groot. De competitie compleet. Prachtig om op deze manier een verhaal te kunnen delen en zowel zending, als Bosnië op de kaart te zetten.

Tip: bestel een GZBingo spel en zet het in op een gemeente avond, club, vakantiebijbelweek, zondagsschool, of zoals in Putten op een jeugdzendingsdag!

Tussen de nummers

Reageer op dit artikel