Uw geld wordt goed besteed!

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 23 juni 2017 

Op 25 april en op 12 mei 2015 werd Nepal getroffen door twee grote aardbevingen. Er vielen meer dan 8.000 doden en vele duizenden raakten gewond. Huizen en gebouwen raakten zwaar beschadigd of stortten in. De GZB ontving meer dan 600.000 euro voor noodhulp.
 
Met een deel van dit geld konden onze partnerorganisaties eerste hulp verlenen: voedsel, tijdelijke onderkomens en schoolspullen. Zij werden daarbij geholpen door honderden vrijwilligers uit de lokale kerken.
 
De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de wederopbouw. Met steun van de GZB zijn gezondheidsposten, scholen en huizen herbouwd. En is er ook geïnvesteerd in veeteelt, landbouw en vaktrainingen, zodat mensen weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.
 
Met bijdrage uit ons noodhulpfonds kon ook een school (voor 12-16 jarigen) worden gebouwd in Gorkha. GZB-medewerkers Tim Verduijn en Marleen Adema zijn hier in maart nog wezen kijken. Toen was het werk nog in volle gang (zie foto). Op 11 juni jl. was de officiële opening. Wat een feestelijk moment! Voor de kinderen en onderwijzers een verademing om nu weer in een veilige school te kunnen leren. De kinderen hebben bijna twee jaar in een  ingestort schoolgebouw met golfplaten dak gezeten, waar het in het regenseizoen snikheet werd en in de winter de gure wind dwars doorheen waaide. We zijn blij en dankbaar voor hen!

nieuwe school in Gorkha

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.