Vernieuwing uitgebrande kerk in Minya

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 15 augustus 2016 

Willem-Jan de Wit, docent aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo: Eén van de tientallen kerken in de Egyptische provincie Minya (250 km ten zuiden van Caïro) die op 14 augustus 2013 in brand werden gestoken is de presbyteriaanse (protestantse) kerk in de wijk Gad el-Seed in Minya-stad, die wordt gediend door ds. Sameh Ibrahim. Nieuwsuur bracht destijds op indrukwekkende wijze in beeld hoe de gemeente de zondag na de brand in het zwartgeblakerde kerkgebouw bijeenkwam om toch een kerkdienst te houden. Hier op deze weblog heb ik ook de nodige aandacht besteed aan de brand en vanuit Nederland is ook op verschillende manieren meegeleefd met de gemeente.

Na een lange wachttijd is de kerk dit jaar opgeknapt en 14 augustus 2016 schrijft ds. Sameh Ibrahim op Facebook: “Vandaag is het de derde gedenkdag van … het afbranden van onze kerk …, maar de herinnering is dit jaar anders omdat de kerk is vernieuwd en we hebben gemerkt hoe God het kwade ten goede kan keren.”

Voor de brandstichting van 14 augustus 2013:Na de brandstichting van 14 augustus 2013:Na de renovatie in 2016:

Foto’s: de eerste en derde foto zijn door mij zelf gemaakt, de tweede en vierde foto werden in augustus 2013 verspreid via Facebook, de vijfde en zesde foto heb ik met toestemming van ds. Sameh Ibrahim ontleend aan zijn Facebook-account.


Dit bericht verscheen eerder op de persoonlijke weblog van Willem-Jan, zie voor meer info https://wjdw.nl/.

Reageer op dit artikel