Vooral dankbaar!

ill860
Robert en Danja Duits | Plaatsingsdatum: 23 maart 2021 | Albanië

Iedere vrijdagmiddag om 16.00 uur hebben we tienerclub van onze kerk. Afhankelijk van het weer, hun stemming, schoolrooster enzovoorts komen er zo’n 8-15 tieners. Voor de lockdown van maart 2020 startten we met hen met een nieuw programma ‘Gods weg’. Afgelopen vrijdag sloten we dat programma af met een samenvattende quiz.

Terwijl we de quiz speelden en de teams met elkaar streden om de eerste plek, mocht ik de vragen stellen. Vragen over alle lessen die we met de tieners hebben gedaan. Vragen waarop ze soms het antwoord niet wisten, maar ook vragen waarop ze enthousiast het antwoord konden geven. Soms duurde het even, maar werd er vrolijk door elkaar gekakeld en gezocht voor het juiste antwoord. In eerste instantie vond ik het eerlijk gezegd soms een beetje jammer dat ze sommige antwoorden niet wisten.

Nu ik dit een paar dagen later schrijf, overheerst eigenlijk een gevoel van dankbaarheid. Dankbaar voor al die uren die we met deze tieners hebben doorgebracht en met hen het Evangelie mochten delen. We mochten hen onderwijzen over Gods weg, met als focus het reddingswerk van Jezus Christus! Ik ben dankbaar voor de vrijmoedigheid waarmee sommige tieners de club openden met gebed. Dankbaar voor het samen zingen en de vraag of we alsjeblieft ook het lied in het Engels kunnen zingen. Natuurlijk waren er ook momenten dat het wat ingewikkelder was doordat er ‘tienerdingen’ speelden. Dankbaarheid overheerst voor alle mooie en bijzondere momenten die we met deze groep tieners hebben meegemaakt.

In het begin van komende zomer loopt onze uitzending af en hopen we naar Nederland terug te keren. In het kader daarvan merk ik dat ik de laatste weken regelmatig aan het terugblikken ben. Tegelijkertijd gaan we door met ons werk en zullen we de komende periode verder gaan toewerken naar afronding en afscheid. Een proces dat ongetwijfeld allerlei herinneringen zal oproepen en emoties los zal maken. Vanuit dankbaarheid mogen wij het werk in Albanië gaan loslaten in de wetenschap en vertrouwen dat het in de handen van onze Hemelse Vader blijft.

Gods weg gaat verder. Met ons, met u/jou en met de tieners in Kombinat. Daarom gaan we volgende week van start met het nieuwe programma ‘Jezus volgen’! Ik zie er naar uit om daar de komende periode mee aan de slag te gaan!

Reageer op dit artikel