Voorlopige opbrengst zondagsscholenactie: € 18.428!

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 30 mei 2018 

De zondagsscholenbond heeft het afgelopen seizoen gespaard voor de kerk in een sloppenwijk in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Deze kerk heeft oog en hart voor met name de kwetsbare kinderen in de wijk. Iedere week is er zondagsschool, er is kinderopvang en een gedeeltelijke basisschool. De beschikbare ruimte is echter veel te klein. Er is dan ook dringend behoefte aan extra klaslokalen.

Tijdens de toerustingsbijeenkomst voor leidinggevenden op zaterdag 26 mei overhandigde Kees Codée namens de zondagsscholenbond het voorlopige bedrag aan ds. Jan Ouwehand, directeur GZB. In totaal € 18.428,09! Maar nog niet alle zondagsscholen hebben het gespaarde geld overgemaakt, dus dat bedrag zal de komende maanden nog verder oplopen. Echt geweldig! De GZB is hier heel dankbaar voor. Later dit jaar kan de kerk in Kenia beginnen met de bouw van extra ruimtes voor alle activiteiten voor de kinderen in de krottenwijk. Een lang gekoesterde wens gaat dan eindelijk in vervulling. Iedereen die heeft bijgedragen: dank jullie wel!


 
Vanuit Kenia kregen we onderstaande brief:
 
Nairobi, Kenia
3 mei 2018
 
Geachte broeders en zusters,
 
Ik groet u hartelijk in de Naam van Jezus Christus, onze Heere!
 
Hoe gaat het met ons zondagsschoolwerk? Ik vertel u er graag iets meer over.
 
Onze zondagsschool draait goed, ondanks de uitdagingen die er ook zijn. In april hielden we opnieuw onze ‘Vakantie-Bijbel-Week’ en er waren méér kinderen uit de wijk dan ooit te voren. We horen bemoedigende getuigenissen van ouders die via het kinderwerk bij de gemeente betrokken raken. Met de ondersteuning die we via de GZB hebben ontvangen, hebben we verschillende leermaterialen kunnen kopen.
 
Onze grootste uitdaging op dit moment is dat we niet genoeg ruimte hebben voor de kinderen van de zondagsschool en voor de leerlingen van de basisschool (die door de week ook gebruik maken van het kerkgebouw). De zondagsschool­kinderen hebben een kleine ruimte en een aantal kinderen moet buiten zitten, omdat ze niet in het klaslokaal passen.
 
Pasgeleden brak een van de basisschoolleerlingen onze glazen lessenaar in de kerkzaal. Dat was een gevaarlijke situatie. Omdat we niet meer ruimte hebben, zitten de leerlingen door de week ook in de kerkzaal.
 
Als we D.V. de fondsen krijgen die jullie actie heeft opgebracht, dan zal de architect de benodigde vergunningen gaan regelen bij de lokale overheid en daarna kan het werk meteen starten. Het project moet binnen 6 maanden afgerond kunnen worden. Er zal geen overlast zijn voor de activiteiten die we nu doen.
 
Het is ons gebed dat onze zondagsschoolkinderen genoeg ruimte krijgen voor het Bijbels onderwijs en de andere activiteiten. Ik voeg een aantal foto’s van onze kinderen hierbij.
 
Wij danken u heel hartelijk voor uw verbondenheid en uw vrijgevigheid.
 
Met hartelijke groet,
 
Japhether M. Kisaka
Voorzitter van de kerkenraad
 
Reformed Church of East Africa
Kawangare-gemeente
Nairobi, Kenia
 

zondagsschool in krottenwijk van Nairobi

Reageer op dit artikel