Waar ligt onze focus?

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 22 juni 2017 

Reinout en Arenda van Heiningen, zendingswerkers in Thailand: Phii Nooy werd vorig jaar april gedoopt in Yang Sisurat. Ze gaf een mooi getuigenis met de woorden: ‘Ik geloof dat Jezus voor mijn zonden gestorven is. Hij heeft mijn straf gedragen aan het kruis.’ Haar leven was een puinhoop, omdat ze net gescheiden was van haar drugsverslaafde man en omdat ze veel schulden had. Ze kwam trouw naar de kerk en Arenda had haar geholpen met de praktische voorbereidingen om elke zondag iets voor de kinderen te doen. Voor haar huis opende ze een winkeltje en restaurantje. Aan iedereen die kwam eten vertelde ze het evangelie.
 
Sinds een paar maanden kwam ze ineens niet meer naar de kerk. Ze was hard aan het werk om geld te verdienen om schulden af te lossen. Er was bijna geen contact meer met haar te krijgen. Toen ik een paar weken geleden bij haar op bezoek ging, was het een moeilijk gesprek. Haar onverstandige manier om met geld om te gaan had de problemen alleen maar groter gemaakt. Ik vroeg haar: ‘Wat betekent Jezus op dit moment voor je?’ Ze keek me aan en zei: ‘Ik zou het niet weten. Hij heeft me niet van mijn problemen af geholpen. Ik heb geen idee wat ik nu nog aan hem heb.’ ‘Had je Hem alleen nodig om je problemen op te lossen dan?’ vroeg ik. Ze kon er geen antwoord op geven. Het gesprek eindigde teleurstellend.
 
Een paar weken later werd ik gebeld door Phoo Od. Hij zei: ‘Als Phii Nooy je belt moet je niet opnemen hoor?’ ‘Waarom niet?’ vroeg ik. ‘Ze is betrokken geweest bij een grote drugsdeal, ze heeft duizenden euro’s geleend van mensen uit het dorp en is nu op de vlucht. Ze kan nooit meer hier terug komen.’ Ik kon de teleurstelling in zijn stem horen. Zelf waren we ook teleurgesteld.
 
Een paar dagen later las ik 2 Korinthe 4. Paulus schrijft een aantal keren in dat hoofdstuk: ‘We verliezen de moed niet.’ Paulus had ook met uitdagingen te maken. Zwaardere dan wij. Maar zijn focus was op de dingen die we niet kunnen zien. Want de dingen die we zien zijn tijdelijk (vers 18). Met die bemoediging gaan we weer verder. Niet focussen op resultaat wat we zien. Maar onze ogen gericht op hetgeen we niet zien! Onze focus op het eeuwige!
 
Yang Sisurat
De gemeente in Yang Sisurat is nu ruim een half jaar zonder full-time zendeling en we zijn dankbaar dat het goed gaat. Het groepje is niet groot, maar ze zijn wel een hechte gemeenschap die er echt voor elkaar is. Phoo Od geeft leiding aan de gemeente samen met het leiderschapsteam. Het is bemoedigend om te zien dat hij steeds zelfstandiger wordt. Reinout gaat elke maand een aantal dagen naar Yang Sisurat en dat is voor de gemeente een bemoediging. Het is zo een goede overgangsperiode naar het helemaal loslaten van de gemeente. De gemeenteleden blijven getuigen tegen anderen, maar zien op dit moment weinig vrucht. Het is daarom zeker een gebedspunt dat ze niet naar de resultaten zullen kijken, maar zich vast zullen houden aan de opdracht om het evangelie te verkondigen.

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

  • Jurjan van Dijk

    30 juni 2017, 08:39

    hoelang blijven jullie nog Zendingswerk doen Reinout en Arenda in Yang Sisurat Groetjes van Jurjan van dijk uit Sommelsdijk
  • Jan

    1 juli 2017, 06:33

    Reinout ik laas je bericht over Phii Nooy in Thailand, zo zie je maar het gaat om de binnenkant. Maar blijven bidden voor haar. Ik woon zelf ook in Thailand in Phatum thani. Misschien kunnen we elkaar een keer spreken en onze ervaringen en werk voor de Heer in Thailand delen. Maak zelf Soulwinningbooks ook in Thai en kinderverhalen voor bijbelstudie dit doe ik samen met Thaise broeders en zusters. Mijn tel.nr. 0802 973 931 Gods onmisbare zegen toegewenst