Waarom studenten koeienvoer eten

ill860
Peter en Jeannette de Groot | Plaatsingsdatum: 13 mei 2019 | Zuid-Soedan

Op dinsdagmorgen is er op de college gewoonlijk een vragenuurtje. De docenten of de rector heeft een aantal dingen mee te delen. De studenten kunnen ook hun mening kenbaar maken. Onlangs kwam er wel een heel bijzondere vraag: of het menu kon worden aangepast.

Wat was er aan de hand? Bijna altijd bestaat het menu uit pocho (een soort maispap), bruine bonen, groenten en tweemaal per week vlees of vis. Deze keer waren er alleen geen bonen gekookt, maar zogenaamde cowpeas. Dit is een soort erwt. Volgens ons voedzaam en gezond en ter afwisseling van de dagelijkse bruine bonen erg welkom. Maar daar dachten sommige studenten anders over. Ja, ze wisten dat de college erg zuinig moest zijn met geld. Maar dat het zo erg was dat hen nu ‘koeienvoer’ voorgezet werd, dat was nieuw.

Natuurlijk leverde deze vraag veel hilariteit op, maar hij was serieus bedoeld. Gelukkig hebben we kunnen uitleggen dat deze erwt heel gezond is en dat men in het ‘rijke’ westen juist heel erg stimuleert om peulvruchten te eten.


Cowpeas


De college keuken 
 

Reageer op dit artikel