We mogen weer zingen...

ill860
John en Marjan Lindhout | Plaatsingsdatum: 17 juni 2020 | Nicaragua

Veel mensen kijken uit naar het moment dat er weer uit volle borst gezongen kan worden in de kerkdiensten. De opiniepagina van de christelijke kranten staan er vol mee. Nu is zingen een belangrijk onderdeel van de liturgie in de kerk. Maar we kunnen ook al een poosje de collectezak niet meer aan elkaar doorgeven. Hebben geven en zingen iets met elkaar te maken?
 
Ik hoorde vorige week al weer een groepje mensen enthousiast samen zingen. De YouTube uitzending van de kerkdienst in de Levensbron in Goes was nog maar net voorbij. En toen kwam er een appje binnen van een broeder uit de kerk. Er was voorbede gedaan voor een gezin in nood in Nicaragua. En die nood kwam bij hem binnen: De Heer is mijn Herder, het ontbreekt mij aan niets. Kan ik iets voor de ander betekenen was zijn vraag. Later op de avond nog een email van een gezin uit de gemeente. Dezelfde wens in het hart om God en de naaste te dienen. De volgende morgen opnieuw een bericht. Ik zat verwonderd achter mijn laptop en als vanzelf klonk het in mijn hoofd: Heer, onze God, hoe heerlijk is Uw naam! Ik schreef een bericht naar de penningmeester van de Stichting Vrienden voor Nicaragua. God werd opnieuw groot gemaakt. Er ging ook een email naar de kerk in Nicaragua om met hen te delen dat mensen in Nederland voor hen in gebed waren gegaan en het gezin wilden helpen. Opnieuw gingen de handen naar omhoog en werd er gezongen: Dios es bueno todo el tiempo. Todo el tiempo Dios es bueno. Prachtig om te zien hoe bidden, geven en zingen bij elkaar kwamen.
 
Toch heb ik ook wel zorgen. Met het minder samen zingen in de kerk lijkt ook het samen geven minder te worden. Ik las net vandaag de cijfers van de penningmeester van de GZB:  de collecten vanuit de kerken voor het werk van de GZB nemen af sinds april. Is er een verband tussen zingen en geven? Misschien wel. Ik heb vorige week gezien hoe de gaven van gulle gevers een danklied op de lippen bracht bij velen. Werkt het ook andersom? Zullen we gewoon een psalm of lied met elkaar zingen als de QR-code of het rekeningnummer van de diaconie in beeld komt in de digitale dienst?
 
We kijken uit naar het moment dat we weer samen in de kerk kunnen zingen. Tegelijkertijd nodig ik u van harte uit om ook nu al mee te zingen met mensen uit de wereldwijde kerk. Een gift kan zomaar  de aanzet zijn voor een koor van mensen wereldwijd die God groot maken. Zo gaat de lofzang over grenzen heen, niet gebonden aan plaats of tijd. Doet u ook mee? Klik op de foto hieronder voor meer informatie: 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

  • Miguel GutiĆ©rrez

    20 juni 2020, 05:04

    Het is een heel mooie actie die onze Heer Jezus Christus u heeft gezegend omdat u de hulp mogelijk heeft gemaakt voor degenen die dit het hardst nodig hebben.