Weemoed en blij vooruitzicht

ill860
Danny en Tabitha Schurink | Plaatsingsdatum: 22 maart 2020 | Slowakije

Wat een vreemde gewaarwording: wij zitten vandaag voor de allerlaatste keer op zondag met ons vieren in ons huis in Debrecen. Een gevoel van weemoed overvalt mij. Wat hebben wij het hier fijn gehad, in de eerste acht maanden met Nadine erbij en daarna met ons vieren.
 

Wat is het snel gegaan in de afgelopen weken. Wat hebben wij veel meegemaakt. We zaten in een achtbaan. Maar komen er bemoedigd uit. 

En wat voelen wij ons gesterkt door de mensen om ons heen. Mensen hier en in Nederland hebben ons zo geholpen, voor ons gebeden, ons bemoedigd en gesterkt. 

Wij voelden ons zeker niet alleen in deze situatie. Juist niet: wij wisten ons bovenal gedragen door God. Hij is bij ons, naast ons en om ons heen. Wij mogen ons vertrouwen stellen op Hem. Hij weet wat goed voor ons is. Ook al snap ik het soms niet, ook al heb ik vragen. Ik kan en wil schuilen bij Hem. Hij die ons leven in Zijn handen houdt. 

Onze dominee in Genemuiden zei het vanmorgen nog in zijn preek: God belooft je geen kalme reis, maar wel een behouden aankomst. En dat is ons houvast! Hij brengt ons op de plek waar wij moeten zijn, waar Hij ons wil hebben.De afgelopen periode heeft enorm veel met ons gedaan, maar ons ook zo dicht bij elkaar en bij de Heere gebracht. Natuurlijk zien wij er van harte naar uit om weer compleet te zijn als gezin!

Maar wat ga ik het hier missen. Wat ga ik de kostbare tijd samen missen. De momenten dat er familie bij ons op visite was hebben wij als echte quality time ervaren. 

Wat ga ik ook onze lieve vrienden hier missen! Dierbare mensen die zoveel voor ons zijn gaan betekenen. Mensen die deel van onze familie zijn geworden. Wij hebben elkaar zó nodig gehad en nog steeds. Ik kan alleen maar bidden: 

“Heere wilt U bij hen zijn? Wilt U hen leiden op hun levenspad? Ga met hen mee, Heer. Ook als onze wegen nu scheiden. Maar, Heere, breng ons op Uw tijd weer samen. Eens in Uw Heiligdom!”

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.