Wie Jezus volgt, is rijk

ill860
Heleen van den Berg | Plaatsingsdatum: 13 februari 2018 | Libanon

Bij het ingaan van een nieuwe periode kijken we vaak terug en vooruit. Zo heb ik de afgelopen tijd teruggeblikt op mijn tijd in Jordanië.

 
Wat heb ik een rijk gezegende tijd gehad! Vanaf het moment dat ik arriveerde is er werkelijk geen dag geweest waarop ik niet dankbaar was dat ik hier mijn leven mocht leven. Ik voel me rijk bevoorrecht dat God dit leven voor mij uitgekozen heeft. Ook door de moeilijke momenten heen, was er toch altijd zoveel vrede en blijdschap.
 
Eén van de mooiste dingen die ik geleerd heb, is dat Jezus’ beloften echt waar zijn. Alleen door te vertrouwen op Zijn Woord, kan ik vol vreugde en overgave mijn leven leven.
Ken je het verhaal van de rijke jongeman die alles op moest geven om Jezus te volgen? Hij deed het helaas niet, want dat was hem teveel gevraagd. In het gesprek dat volgt met Zijn discipelen, zegt Jezus zoiets prachtigs. Kort samengevat: als je alles achterlaat – familie en eigendommen – vanwege Mij en het evangelie, dan krijg je dit alles 100x terug hier in dit aardse leven. Ook krijg je te maken met vervolging. En tenslotte ontvang je in de nieuwe wereld het eeuwige leven. (Als je ’t op wilt zoeken: Markus 10:29-30.)
 
Mensen achterlaten van wie je houdt, dat is nooit je eerste keuze. Dingen achterlaten waar je op gesteld bent, is niet makkelijk. Jezus wist dat ook, daarom geeft Hij zo’n aanmoediging om het tóch te doen. Je leven wordt er zoveel rijker van.
 
En het is waar: het heeft me dit jaar aan niets ontbroken! God gaf me een prachtig appartement waar ik met twee meiden kon wonen. Hij gaf een heerlijke buurt waar ik veel kinderen kon ontmoeten. Hij zorgde ook voor prachtige, diepe vriendschappen met zowel lokale mensen, als andere buitenlanders. Er is geen dag geweest waarop ik gebrek had aan iets. Want God geeft precies wat nodig is.
 
Jezus belooft ook dat je een nieuwe familie zult ontvangen als je bereid bent alles voor Hem op te geven. Dat laten de foto’s bij dit bericht wel zien. Ik heb een hele grote familie erbij gekregen, hier in het Midden Oosten. Op mijn verjaardag kreeg ik felicitaties uit de hele wereld. En als ik op reis wil gaan, zijn er op allerlei plekken in de wereld open deuren van vrienden die zeggen: Heleen, als je een dak zoekt: ons huis is jouw huis. Ik voel ik me zo rijk!

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.