‘Willem Teellinckschool in actie voor Peru’ levert maar liefst € 3.459,66 op

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 18 oktober 2021 

De 151 kinderen van de basisschool in Achterberg hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen voor hun leeftijdsgenoten in Peru. De activiteiten waren divers: de jongste kinderen maakten een spaarpotje en haalden daarmee een flinke bijdrage op, de oudere kinderen deden klusjes en verkochten pepermunt en prachtige kerstkaarten, gemaakt door de moeder van één van de leerlingen. Alles bij elkaar leverde dit maar liefst € 3.459,66 op!
 
Tweeënhalve week lang stond op de Willem Teellinckschool alles in het teken van Peru. Iedere klas ging aan de slag met een specifiek thema en diverse lokalen waren ingericht in typisch Peruaanse sferen, een kleurrijk geheel! De ouders konden uiteraard ook een kijkje komen nemen op school, waardoor jong en oud bij het project betrokken werd.
 
Veel kinderen in Peru kunnen niet meekomen in het schoolsysteem. Ze presteren slecht op school en vertonen lastig gedrag, waardoor ze vaak al op jonge leeftijd worden afgeschreven als dom, koppig of niet intelligent genoeg. Een groot deel van deze kinderen is afkomstig uit gezinnen met problemen als alcohol- en drugsverslaving, gescheiden ouders en agressie. Een aantal kerken in Peru ziet de nood bij deze kinderen en biedt met hulp van zendingsorganisatie GZB naschoolse opvang en extra onderwijs aan. Dit vindt plaats in een veilige omgeving met aandacht voor normen en waarden vanuit de Bijbel. De liefde, aandacht en begeleiding doet de kinderen goed, merken ouders én de scholen.
 
Om de kinderen te stimuleren waren er ook wedstrijdelementen. Kinderen konden meedoen aan een kleurwedstrijd met een tekening van Rosa Geluk, GZB-zendingswerker in Peru. Vier kinderen vielen in de prijzen met hun kleurplaat. Maar op de hele Willem Teellinckschool was het feest, want alle kinderen ontvingen een heerlijke gezonde versnapering als dank voor hun tomeloze inzet!
 
Afgelopen week werd de totaalopbrengst officieel overhandigd aan Danny Schurink, relatiebeheerder bij de GZB. Alle kinderen die zich hebben ingezet voor Peru: heel hartelijk dank!

Reageer op dit artikel