Word het Zendingsmaatje van...Adré en Marja Lichtendonk uit Bosnië

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 27 mei 2021 Wij zijn Adré en Marja Lichtendonk en we zijn in 2019 voor 5 jaar uitgezonden naar Bosnië en Herzegovina.

Bosnië en Herzegovina is een door de burgeroorlog (1992-1995) verscheurd land. Nog altijd zijn daarvan sporen en trauma’s aanwezig. Velen, vooral jongeren, zijn geëmigreerd naar het buitenland omdat ze vanwege grote werkloosheid geen toekomst zien in dit land op de Balkan. Religie en etniciteit (3 bevolkingsgroepen) zijn nauw met elkaar verbonden. Er zijn na de burgeroorlog kleine protestantse gemeentes ontstaan, die het verlangen hebben om het Evangelie in woord en daad door te geven. Daarvoor hebben ze hulp gevraagd.

Hier willen we een bijdrage aan leveren. Dat is wat ons drijft, de liefde van Jezus verspreiden: Bron van vergeving en verzoening. Wat zou het mooi zijn, als meer mensen door het geloof God en Zijn genade leren kennen. Dat ze vanuit Zijn vergevende liefde mogen leven. Wij geloven dat dit in Bosnië en Herzegovina kan. We willen de protestantse kerken in Bosnië en Herzegovina laten groeien, bijvoorbeeld door gemeenteopbouw en door in nieuwe plaatsen gemeenten te stichten. Daarnaast willen we ze laten groeien in hun diaconale taak. Ook willen we de predikanten in afgelegen steden en dorpen graag bemoedigen in hun eenzame taak.
Wil jij ons hierbij ondersteunen? Word dan ons Zendingsmaatje via www.zendingsmaatje.nl!

Wil je meer weten over hoe Adré en Marja hun leven delen met de mensen om hen heen in Bosnië en Herzegovina? Beluister dan de podcast via www.gzb.nl/podcast. 

Reageer op dit artikel