Word het Zendingsmaatje van...Heleen van den Berg uit Libanon

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 18 mei 2021 Ik geloof in vrede, ondanks de niet aflatende stroom van negatieve nieuwsberichten over het Midden-Oosten. Vrede die alleen mogelijk is als we elkaar ontmoeten aan Jezus’ voeten. God is krachtig aan het werk in de regio, daar is geen twijfel over mogelijk. Daarom ben ik, Heleen van den Berg als GZB-zendingswerker werkzaam in Libanon en ga ik elke keer met veel vreugde naar mijn werk bij peuteropvang GROW. Ik kijk met hoop naar de toekomst in Libanon in het vertrouwen dat God hier bij is. 

In de brandhaard van het Midden-Oosten is de kerk nog steeds volop present en zet zij zich in om verschil in mensenlevens te maken door het verspreiden van de liefde van Jezus Christus op allerlei praktische manieren. Dit is meer dan ooit nodig. In de achterliggende jaren heeft Libanon zo’n 1,5 miljoen vluchtelingen opgenomen (met name uit Syrië). Zij hebben een moeilijke positie in de Libanese maatschappij en er is sprake van achterstelling en grote armoede. Daarnaast draagt elke vluchteling wonden en littekens van de oorlog met zich mee.

Peuteropvang GROW, onderdeel van het Philemon Project, in Beiroet zet zich in voor vluchtelingenkinderen en hun families. De opvang is één van de projecten van de Resurrection Church Beirut, partnerkerk van de GZB. Bij GROW voelen kinderen zich veilig en kunnen ze zich gezond ontwikkelen en stabiliteit en structuur in hun leven vinden. Daarnaast wordt er pastorale zorg en opvoedingsondersteuning aangeboden voor hun ouders. Hier zet ik me graag voor in.


Wil jij mij hierbij ondersteunen? Word dan mijn Zendingsmaatje via www.zendingsmaatje.nl!

Wil je meer weten over hoe Heleen haar leven deelt met de mensen om haar heen in Libanon? Beluister dan haar podcast via www.gzb.nl/podcast.

Reageer op dit artikel