Word Zendingsmaatje van...ds. Peter Kleinbloesem

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 28 juli 2020 Ik ben ds. Peter Kleinbloesem, getrouwd met Gerdine en we hebben 5 kinderen. Ons hart ligt bij Cuba. Dit is een land in het Caribisch Gebied in Midden-Amerika, met ongeveer 11 miljoen inwoners. Ongeveer de helft van de bevolking is rooms-katholiek. Een veel kleiner deel van de bevolking is ‘evangélico’ (reformatorisch of evangelisch). Het aantal evangélicos neemt echter snel toe, tot wel 7% van de bevolking. Daarin zien we de hand van God.

We zien ook de enorme zendingsdrang bij Cubaanse christenen. De groei van de kerk heeft als gevolg dat er veel behoefte is aan vorming en toerusting. Er is een tekort aan predikanten en aan docenten op de seminaries. De emigratiegolven die er afgelopen jaren geweest zijn richting de USA hebben dat tekort alleen maar groter gemaakt. En dat terwijl er heel veel christenen in Cuba een opleiding willen volgen voor predikant, evangelist of een andere taak in de kerk.

Vier keer per jaar reis ik naar Cuba. Op Cuba werk ik samen met een lokale kerk en ben ik betrokken bij allerlei vormings- en toerustingsactiviteiten: op het seminarie, op de Bijbelscholen in de provincies, en in diverse gemeenten. Om hiermee het Evangelie ook in Cuba te kunnen delen.

Wil jij mij hierbij ondersteunen? Word dan mijn Zendingsmaatje!

Reageer op dit artikel