Word Zendingsmaatje van...Heleen van den Berg

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 6 augustus 2020 Ik ben Heleen van den Berg, als zendingswerker werkzaam in Libanon. Ik geloof in vrede, ondanks de niet aflatende stroom van negatieve nieuwsberichten over het Midden-Oosten. Vrede die alleen mogelijk is als we elkaar ontmoeten aan Jezus’ voeten. God is krachtig aan het werk in de regio, daar is geen twijfel over mogelijk. Daarom kijk ik met hoop naar de toekomst en ga ik elke keer met veel vreugde naar mijn werk bij Peuteropvang GROW in Beiroet.*

*Vanwege de explosie die 4 augustus in de haven in Beiroet heeft plaatsgevonden, kan Heleen tijdelijk niet haar werk bij Peuteropvang Grow uitvoeren, bid voor haar en de getroffenen in Beiroet.

In de brandhaard van het Midden-Oosten is de kerk nog steeds volop present en zet zij zich in om verschil in mensenlevens te maken door het verspreiden van de liefde van Jezus Christus op allerlei praktische manieren. Dit is meer dan ooit nodig. In de achterliggende jaren heeft Libanon zo’n 1,5 miljoen vluchtelingen opgenomen (met name uit Syrië). Zij hebben een moeilijke positie in de Libanese maatschappij en er is sprake van achterstelling en grote armoede. Daarnaast draagt elke vluchteling wonden en littekens van de oorlog met zich mee.

Peuteropvang GROW, onderdeel van het Philemon Project, in Beiroet zet zich in voor vluchtelingenkinderen en hun families. De opvang is één van de projecten van de Resurrection Church Beirut, partnerkerk van de GZB. Bij GROW voelen kinderen zich veilig en kunnen ze zich gezond ontwikkelen en stabiliteit en structuur in hun leven vinden. Daarnaast wordt er pastorale zorg en opvoedingsondersteuning aangeboden voor hun ouders. Hier zet ik me graag voor in.

Wil jij mij hierbij ondersteunen? Word dan mijn Zendingsmaatje!

Reageer op dit artikel