Word Zendingsmaatje van...Kees en Claudia Geluk

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 29 april 2021 

Wij zijn Kees en Claudia Geluk en we zijn in 2018, samen met onze vier kinderen, uitgezonden naar Costa Rica.

¡Pura Vida! hoor je de mensen in Costa Rica vaak zeggen. Het wordt gebruikt als groet, maar ook om uit te drukken dat je iets fantastisch vindt. Letterlijk betekent het ‘puur leven’. Leven zoals het bedoeld is: niet in je eentje, maar iets wat je samen viert, gedragen door God, als de Bron van het leven. Het leven is pas echt ¡Pura Vida! als daarbij iedereen welkom is en niemand uitgesloten wordt. Het is ons verlangen dat kerken opbloeien om een zegen te zijn voor de mensen om hen heen.

Kees geeft hiervoor theologie-onderwijs op het interkerkelijke seminarium ESEPA. Hier worden predikanten opgeleid die vaak al actief zijn in lokale gemeenten. Het seminarie organiseert ook cursussen in lokale gemeenten voor gewone gemeenteleden, rond vragen waar zij in de praktijk tegenaan lopen en om hen te helpen hoe zij kunnen omzien naar hun naasten. Claudia zet zich in Costa Rica voor Nicaraguaanse migranten en hun kinderen, zodat zij toegerust worden voor een betere toekomst. Zodat ook zij ¡Pura Vida! kunnen zeggen.Wil jij ons hierbij ondersteunen? Word dan ons Zendingsmaatje via www.zendingsmaatje.nl!

Wil je meer weten over hoe Kees en Claudia hun leven delen met de mensen om hen heen in Costa Rica? Beluister dan ook hun podcast.

                                          

 

Reageer op dit artikel