Word Zendingsmaatje van...Peter en Jeannette de Groot

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 18 februari 2021 
Daar gaan waar God naartoe roept. Dat was en is ons verlangen. Wij zijn Peter en Jeannette de Groot. God heeft ons geroepen naar Zuid-Soedan, een land dat in 2011 feest vierde vanwege de onafhankelijkheid, maar al snel in een uitzichtloze burgeroorlog raakte.  Miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen en wonen in kampen in de buurlanden.
 
Gemeenteleden van de Anglicaanse Kerk van Kajo-Keji zijn mee gevlucht, maar de kerk doet wat ze kan. In de kampen in Noord-Oeganda worden kerkdiensten gehouden en wordt de helpende hand geboden. Ook Kajo-Keji Christian College (KCC), waar de predikanten worden opgeleid, vond onderdak in Oeganda. Peter geeft aan deze school les. Jeannette zet zich in voor betere gezondheidszorg, o.a. in de vluchtelingenkampen.

Wil jij ons hierbij ondersteunen? Word dan ons Zendingsmaatje via www.zendingsmaatje.nl.


 

Werken en leven in Zuid-Soedan? Jeannette de Groot moest er eerste niet aan denken. “Laat dat maar aan jonge mensen over, die het avontuur willen opzoeken,” zei ze tegen haar man Peter. Toch vertrok ze drie jaar geleden naar deze regio. “Al mijn ‘ja maars’ werden me uit handen geslagen,” vertelt ze. Hoe precies? Dat hoor je in de GZB-podcast 'Deel je leven.

Wil je meer weten over hoe Peter en Jeannette hun leven delen met de mensen om hen heen in Zuid-Soedan? Beluister deze podcast via www.gzb.nl/podcast.
 
                                      
 

Reageer op dit artikel