Zendingsmaatje

ill860
Danny en Tabitha Schurink | Plaatsingsdatum: 13 december 2019 | Slowakije

Afgelopen maand is de GZB gestart met een nieuw initiatief: het Zendingsmaatje. Niet iedereen kan worden uitgezonden naar het buitenland, maar je kunt wel persoonlijk betrokken worden bij zending, bijvoorbeeld door een zendingsproject of een zendingswerker financieel te ‘adopteren’.


Er zijn veel mensen, die het zendingswerk een heel warm hart toedragen. Wij hebben dat in de afgelopen jaren gemerkt aan de enorm betrokken reacties die wij krijgen vanuit onze uitzendende gemeente Genemuiden, maar ook vanuit onze Deelgenotengemeenten Ederveen, Hasselt, Moerkapelle, ’t Harde, Wilsum en IJsselmuiden-Grafhorst.

Het is voor ons een bemoediging om te weten dat deze gemeenten onze uitzending naar Slowakije financieel willen dragen, maar vooral het gebed, dat er voortdurend mag zijn, geeft ons moed en kracht om door te gaan. Juist op momenten dat wij er even doorheen zitten en het allemaal even niet meer weten, wordt ons iedere keer weer duidelijk dat wij het niet alleen hoeven te doen.

Want op zulke moeilijke momenten, als wij ons zwak voelen, krijgen wij ‘toevallig’ weer een kaartje met een Bijbeltekst die ons diep ontroert, of een berichtje via Social Media dat men met ons meeleeft.Het komt, tijdens ontmoetingsmomenten met jongeren en ouderen, regelmatig voor dat mensen zo geraakt zijn door de verhalen die wij mogen teruggeven vanuit Slowakije, dat zij aangeven graag ook meer zouden willen doen met hun persoonlijke zendingsopdracht. Maar hoe geef je dat nu concreet handen en voeten?

Een legitieme vraag: uitgezonden worden naar het buitenland is natuurlijk een enorme stap! En dat hoeft en kan ook niet altijd. En daarbij: in Nederland ligt het zendingswerk ook voor het oprapen! Als wij de Heere God de ruimte geven om tot ons te spreken, zal Hij ons zeker duidelijk maken wat Zijn plan met ons leven is.

Juist voor mensen, die zelf geen mogelijkheid hebben of zien om uitgezonden te worden, is het project ‘Zendingsmaatje’. Voor een klein maandelijks bedrag kun je nog meer en nog persoonlijker betrokken worden bij zending. Doe mee en word ook ons Zendingsmaatje!In onderstaand filmpje leggen wij kort uit wat ons drijft en hoe jij ons Zendingsmaatje kan worden.Doe je ook mee? Kijk dan eens op www.zendingsmaatje.nl voor meer informatie en meld je direct aan!Een vraag om vandaag over na te denken:

Op welke manier kan ik concreet invulling geven aan de Grote Zendingsopdracht die de Heere Jezus ons meegaf?

 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.