Zendingswerk Congo in beeld bij EO Metterdaad

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 29 april 2021 

EO-Metterdaad heeft het GZB-werk in Congo in beeld gebracht door opnames te maken van het werk van de families Folmer en Godeschalk in de ziekenhuizen in Itendey en Lolwa.

Willem is tropenarts en chirurg en Joanne gynaecoloog. Samen met de lokale medische staf, runden ze een klein ziekenhuis in het jungledorp Itendey. Aan hun werk kwam vorig jaar april abrupt een einde, toen rebellen naar het dorp oprukten. Ze vluchtten halsoverkop in een MAF-vliegtuigje voor dit rebellengeweld en moesten hun ziekenhuis in het Congolese dorp Itendey achterlaten. Gelukkig lukte het ook om het belangrijkste medische materiaal te evacueren.

Ze konden uiteindelijk aanhaken bij het medische werk van familie Godeschalk. Zij werken vanuit een medische post in het jungledorpje Lolwa. Willem vertelt in de uitzending: “Inmiddels wonen we hier nu zo’n tweeëneenhalve maand. De kinderen hebben best wel wat om Itendey gehuild, maar ze zijn hier nu gelukkig gewend. Lolwa is qua ziekenhuis en kerk heel vergelijkbaar met Itendey en daardoor voelden we ons snel op onze plek.” Ondertussen is er nog veel contact met gevluchte collega’s uit het ziekenhuis in Itendey. De Folmers hopen dat ze ooit terug kunnen gaan, maar dat hangt van de veiligheid in de regio af.

Om de patiënten in Lolwa goed te kunnen helpen is er dringende behoefte aan goede medische apparatuur. Ook groeit het aantal patiënten en is het noodzakelijk om het ziekenhuis in Lolwa uit te breiden. EO Metterdaad vraagt om steun hierbij, zodat de families Godeschalk en Folmer hun medische expertise nog beter kunnen inzetten voor de mensen die deze hulp hard nodig hebben. Hiermee kunnen ze in woorden en daden het Evangelie delen met de mensen om hen heen.

Kijk mee op NPO naar deze EO Metterdaad uitzendingen op 1, 8, 15 en 22 mei om 17.35 uur en steun dit mooie medische werk in Congo!

Reageer op dit artikel