Sprekers

Wie zijn de sprekers tijdens de GZB-dag?

Ds. Jonathan Soro komt uit Zuid-Soedan en is net als twee miljoen andere Zuid-Soedanezen gevlucht voor het geweld in eigen land. Hij heeft een belangrijke functie in de Anglicaanse Kerk van Kajo-Keji. De meeste mensen uit deze kerk zijn neergestreken in de vluchtelingenkampen van Moyo (Noord-Oeganda). Juist daar wil de kerk present zijn met het Evangelie. In het bijzonder is er aandacht voor de vele jongeren die opgroeien in een situatie van uitzichtloosheid. 

Gert-Jan Segers zet zich als landelijke 
politicus met hart en ziel in voor onze Nederlandse samenleving. Van 2008-2012 is hij namens de GZB met zijn gezin uitgezonden geweest naar Egypte. Daar trainde hij christelijke leiders en studenten. De zorg voor een nieuwe generatie is een belangrijke drijfveer in zijn werk.

Prof. dr. Wim Verboom woont in Harderwijk en heeft vanaf 1968 als predikant verschillende gemeenten in Nederland gediend. Hij heeft een warm hart voor zending en is altijd sterk betrokken op de geloofsoverdracht aan nieuwe generaties. 

 

Ds. Gerardo & Ysabel Castro uit Peru kwamen als kinderen via het zendingswerk van de GZB tot geloof. Nu zijn zij zelf volop betrokken bij het (jeugd)werk in de kerk van Trujillo en willen ze nieuwe generaties bereiken met het Evangelie.

Jaap Haasnoot werkt voor de GZB als regiocoördinator Oostelijk Afrika. Als theoloog heeft hij les gegeven in Ethiopië, Zuid-Soedan en Oeganda. Sinds 2019 woont en werkt hij weer in Nederland. Van daaruit stimuleert hij zijn regio in het doorgeven van het Evangelie.

Ds. Jan Ouwehand is vanaf 2010 werkzaam als directeur van de GZB. In de loop van 2020 geeft hij het stokje door aan een nieuwe directeur-bestuurder. Onder zijn leiding heeft de aandacht voor jongeren een plek gekregen in het beleid van de GZB.