Terugblik GZB-dag 2018

Terugblik GZB-dag 2018: Het was op een nieuwe plek, en op een nieuwe datum. Dan is het altijd spannend hoe mensen reageren. Zullen ze wel komen? Ze kwamen! De Midden Nederland Hallen zaten bijna helemaal vol, wat een zegen. En wat een bemoediging voor de mensen op het podium: Esat Kica uit Kosovo, die van moslim christen werd en zeven jaar lang elke dag gebeden heeft of zijn vrouw ook tot geloof mocht komen. Ze verbrandde zijn Bijbels, nu steunt ze hem in zijn werk voor God. En Jorine van Dijk, die, samen met haar man, op een plek in Duitsland waar mensen niet eens aan God denken een liefdevolle gemeenschap probeert te bouwen. Een bemoediging ook voor Vladimir en Katharina uit Oezbekistan, die onder moeilijke omstandigheden christen zijn, en voor Elizabeth de Goeijen die herinneringen uit Indonesië met ons deelde. Andersom inspireerden zij ons ook: wat doen wij voor de mensen om ons heen? “Als jullie allemaal nu eens één persoon die nog in het donker leeft bij Jezus brengen, moet je nagaan wat er dan gebeurt!”, zei Katharina. En Elizabeth moedigde ons aan: “Kijk eens om je heen, er zijn zoveel mensen die jou nodig hebben. Je zult zien wat voor mooie ontmoetingen dat oplevert.”

Op de GZB-dag hebben we gecollecteerd voor nieuwe zendingswerkers in Duitsland. En voor onze noodhulpactie voor Zuid-Soedan. U heeft vanuit uw hart gegeven. De collecte voor Duitsland heeft € 27.000 opgeleverd, de noodhulpcollecte maar liefst € 51.000. Hartelijk dank!

We kijken terug op een indrukwekkende dag. We danken God dat Hij ons aan elkaar heeft gegeven: christenen overal vandaan. Om elkaar te inspireren en te bemoedigen. Zijn wereldwijde kerk. Waar alle mensen welkom zijn: ‘Het Evangelie voor iedereen.’

Bekijk hier de fotoverslagen van:
André Dorst
Marga Schaap
ds. Wim Poldervaart 

De opnames van het ochtendprogramma:

Het middagprogramma: