Workshops GZB-dag

Er waren diverse workshops in het pauzeprogramma van de GZB-dag. 

1. DE GEEST DOORBRAK GRENZEN IN MALAWI
Ruimte 2.02 - 2e etage - 13.00-13.30 uur

Ds. Lieuwe en Wieke Schaafsma zijn twee keer uitgezonden als zendingswerkers naar Malawi. Tijdens de laatste uitzendperiode werkte Lieuwe onder de Yao, een stam die voor meer dan 95% moslim is. Daar was zijn taak onderwijs en toerusting geven aan de vele kleine gemeenten in dit gebied over wat het christelijk geloof is, wat de islam is en hoe we als christelijke gemeente getuigend aanwezig kunnen zijn in de samenleving. Wieke werkte met en voor gehandicapten. Ze leerde kinderen en vrouwen naaien en breien. Een grote groep kinderen kwam bij haar thuis voor een Bijbelverhaal, spelletjes en wat lekkers. In 2018 keerden ze terug naar Nederland. Tijdens het pauzeprogramma kijken ze terug op twee uitzendperioden.2. ZOEKEN NAAR DE GEEST IN MOEILIJKE OMSTANDIGHEDEN
Klein auditorium (onderbouwprogramma) - 1e etage - 12.45-13.15 uur

Generaal b.d. Arie Vermeij, voormalig adviseur van NAVO- topfunctionarissen voor IS, Rusland/Oekraïne en de Noordpool, werkte 39 jaar voor Defensie in 50 verschillende landen. Hij presenteert op boeiende en interactieve wijze zijn op persoonlijke ervaringen en feiten gebaseerde verhaal en vertelt in aansluiting op zijn bijdrage tijdens het hoofdprogramma verder hoe hij als generaal én christen in de Balkan heeft gewerkt.


3. PROJECTKOOR - ZING MEE MET GEESTELIJKE LIEDEREN
Auditorium (hoofdprogramma) - 13.00-13.30 uur

De Geest is er op gericht God te verhogen. Het geestelijke lied helpt ons daarbij. Zingen verbindt ook mensen aan elkaar. Niet voor niets wordt de samenzang tijdens een GZB-dag bijzonder gewaardeerd. Dit keer kan ieder die dat wil twee liederen instuderen onder leiding van Martin Zonnenberg. Aan het begin van het middagprogramma zing je die liederen op of bij het hoofdpodium. De ‘repetitie’ start om 13.00 uur op of bij het hoofdpodium. Na het zingen van de liederen mag je rond 13.55 uur weer plaatsnemen in de zaal.