Projectstand: € 17469,-

Streefbedrag: € 14700,-

Malawi: Aidswezen volgen opleiding tot meubelmaker

In Malawi wonen veel jongeren die geen vader en/of moeder meer hebben. Vaak is de oorzaak aids. Deze jongeren moeten zien te overleven zonder hulp van hun ouders. Op verschillende plaatsen in Malawi is de kerk opleidingen gestart waar de jongeren een beroep kunnen leren, zoals timmerman, kleermaker of loodgieter.
 
In Ekwendeni steunt de GZB een 2-jarige opleiding tot timmerman/meubelmaker. Op deze manier kunnen de aidswezen straks in hun eigen levensonderhoud voorzien. Na afloop van de cursus krijgen de jongeren de werkkleding en een koffertje met gereedschap mee, zodat ze alvast een basisuitrusting hebben waarmee ze aan de slag kunnen. In een straatarm land een luxe! Het project is praktisch, heeft een missionaire component en staat ook open voor niet-kerkelijke jeugd.
 
Op deze wijze wil de kerk een bescheiden bijdrage leveren aan de bestrijding van de immense problematiek van - oudere - weeskinderen. Het project voorziet duidelijk in een behoefte.

Het verhaal van...
Watson: “Mijn plan is om, als ik klaar ben met deze opleiding, terug te gaan naar mijn dorp en daar een timmermansbedrijf te beginnen. Ik kan dan geld verdienen om mijn broertje naar school te laten gaan. Ook kan ik andere jongeren het timmermansvak leren. Maar dat niet alleen. De timmermansschool waar ik op zit, is een christelijke school. Ik leer er hoe je als christen kunt leven. Ook dat wil ik doorgeven in mijn dorp. Er is veel armoede in Malawi. Jongeren grijpen daardoor naar de drank. Ze zien het leven niet zitten en denken dat er geen toekomst voor hen is. Ik wil ze vertellen dat er een alternatief is. Dat je iets van je leven kunt maken en dat Jezus Christus ons voorbeeld is.”

Hoe kunt u helpen?
Het opleiden van een jongen of meisje tot meubelmaker duurt twee jaar. In die periode woont de student bij de school. De kosten van de opleiding van 1 student is € 1.000,- per jaar. 
 
Een gift voor dit project is welkom op rekening NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project MW.1.104.


Foto's timmermansopleiding in Ekwendeni