Projectstand: € 13477,-

Streefbedrag: € 11800,-

Egypte: Beroepstrainingen voor vrouwen in strijd tegen armoede

BLESS biedt hulp aan arme en kwetsbare gemeenschappen om zich te ontwikkelen en hun leefomstandigheden te verbeteren.
 

BLESS werkt in samenwerking met de GZB in twee dorpjes in het noordoosten van Egypte: El Marg El Sharkia and Ezbat Galila. De armoede in beide dorpen veroorzaakt verschillende problemen zoals ongeletterdheid, werkloosheid en gebrek aan riolering, kraanwater en goede gezondheidszorg. Vrouwen worden vaak veel zwaarder getroffen door armoede dan mannen, ook in de meest arme gebieden. BLESS wil deze vrouwen ondersteunen en in hun kracht zetten. Met behulp van kleine leningen en trainingen probeert BLESS de vrouwen te helpen om in hun eigen inkomen te voorzien. Op die manier worden ze economisch zelfstandig.
 
Het verhaal van…
Een medewerker van BLESS: “Door onze beroepstrainingen hebben veel meisjes kappers- en naaivaardigheden geleerd. Velen van hen hebben inmiddels zelf al een project opgestart of een baan gevonden. Zelfs degenen die nog niet aan het werk zijn, hebben veel baat gehad bij het programma. Een deelneemster: ‘De training heeft ons geleerd om goed te zorgen voor onze eigen hygiëne, uiterlijk en huishouden.’”

Hoe kunt u helpen?
Met € 65 maakt u het mogelijk dat in één van de twee dorpjes iedere maand beroepstrainingen worden gegeven aan de dorpsbewoners.
 
Wilt u meer weten over het werk van de GZB in Egypte en de mogelijkheden voor u als gemeente? Neem dan contact op met Rik Lubbers, rlubbers@gzb.nl of 0343-512444.

Een gift voor dit project is welkom op rekening NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project EG.1.106.

Lees meer over het werk van de GZB in Egypte.