Projectstand: € 0,-

Streefbedrag: € 0,-

Nederland: Zending via het internet

Meer dan de helft van de wereldbevolking gebruikt het internet. De explosieve groei van platforms als Facebook, Twitter en Instagram bieden unieke kansen voor het delen van het Evangelie wereldwijd. Ook in landen waar zending niet toegestaan is. GlobalRize (www.globalrize.nl) gebruikt deze mogelijkheden om het Evangelie van Jezus Christus te verkondigen en in contact te komen met mensen die zoeken naar de zin van het leven.

GlobalRize ontwikkelt Facebookpagina’s en websites in verschillende talen. Elke taal heeft een beheerder die reageert op mensen die de berichten delen of liken. Wie meer wil weten, wordt verwezen naar een website in de eigen taal. Daar staan antwoorden op levensvragen en wordt een gratis online bijbelcursus aangeboden. Elke cursist krijg een eigen mentor die begeleiding geeft door de cursus heen. Als mensen na afloop aangeven graag naar een lokale kerk te willen gaan, krijgen ze adressen aangereikt.

Lees hier het verhaal van Rhitwick. Hij werd op 26 september jl. gedoopt en noemt zich sindsdien Simon.

Een paar cijfers:
  • 2,9 miljoen likes op Facebookpagina Biblword
  • 2 miljoen op andere Facebookpagina's. 
  • 10 miljoen tot tientallen miljoenen bereik per maand
  • 100’en persoonlijke berichten per dag als reactie op de Facebookpagina’s
  • 11 taalteamleiders met een eigen taalgebied; 100.000 bezoekers per maand
  • 4200 studenten uit 171 landen aangemeld voor de Introductie bijbelcursus; 568 hebben de hele cursus afgemaakt
  • Elke dag worden mensen wereldwijd naar een lokale kerk doorverwijzen.
  • Bijna al het werk wordt door vrijwilligers uitgevoerd


Hoe kunt u helpen?
De GZB is enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen in zending en steunt deze nog jonge zendingsorganisatie graag. Met een kleine inspanning kunnen grote aantallen mensen bereikt worden. Ook u kunt daarbij helpen door de pagina op facebook te delen en te liken, u kunt voor dit werk bidden en natuurlijk is een gift welkom. 

Steun dit werk eenvoudig via de doneerknop op deze pagina of maak uw gift voor dit project over op rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project NL.2.100.
 

Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.