Projectstand: € 9363,-

Streefbedrag: € 15300,-

Namibië: Voedselprogramma voor kwetsbare mensen

Een groot deel van de bevolking van Namibië leeft in armoede. Om ondervoeding tegen te gaan ondersteunt Imago Dei, een christelijke organisatie, tien voedselprogramma’s. Op verschillende plaatsen, zoals in scholen en op straat, worden maaltijden uitgedeeld aan kinderen, bejaarden of daklozen. Naast een goede maaltijd is ook een stukje aandacht een belangrijk onderdeel van de programma’s.

Ongeveer 570.000 mensen, 27% van de bevolking van Namibië, leeft in armoede. Er is 27% werkeloosheid. De armoede is verergerd doordat het de laatste drie jaar extreem droog is geweest in Zuidelijk Afrika. Ook in Namibië is de rijkdom ongelijk verdeeld en zijn er in de steden hele wijken waar extreme armoede is en zijn er afgelegen dorpen waar mensen nauwelijks iets hebben, zoals geen toegang tot water en elektriciteit. Vooral kinderen en ouderen zijn ondervoed. Om dit probleem tegen te gaan zijn er op verschillende plaatsen soepkeukens geopend en andere voedselprogramma’s. Bij alle programma’s word ook het Evangelie gedeeld.
Ongeveer 800 personen krijgen een maaltijd via een van de voedselprogramma’s:
  • Er is een soepkeuken in een kleuterschool, waar 40 kleuters elke dag een voedzame maaltijd krijgen.
  • Er worden maaltijden verstrekt in een bejaardenhuis.
  • Er worden maaltijden aangeboden aan daklozen.
  • En op verschillende plaatsen in het land worden maaltijden aangeboden aan kansarme (wees)kinderen.
 
Hoe kunt u helpen?
  • Met € 2 zorgt u ervoor dat 1 persoon een maand lang voldoende te eten krijgt.
  • Met € 20 zorgt u ervoor dat een maand lang 10 personen voldoende te eten krijgen.
Met een kleine bijdrage maakt u voor veel mensen al een groot verschil!
 
Een gift voor dit project is welkom op rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project NA.1.101.