Projectstand: € 10050,-

Streefbedrag: € 26500,-

Democratische Republiek Congo: Auto medisch werk Itendey

Het missieziekenhuis in Itendey is na de oorlog van Ituri in wederopbouw sinds 2017. We willen het ziekenhuis hierbij ondersteunen door bij te dragen aan de aanschaf van een Toyota Landcruiser.

Itendey is een klein dorpje in het Ituriforest, een regenwoud dat ongeveer 1,5 keer zo groot is als Nederland. De patiënten die het ziekenhuis bezoeken, komen vooral uit de lage socio-economische klasse, doordat het ziekenhuis gelegen is in een goudmijn regio. Dit gaat gepaard met ernstige sociale en medische zoals instabiele families, ernstige armoede, alcohol en drugsverslaving, ondervoeding, HIV en Tuberculose.
 
Mede door de oorlog is het ziekenhuis in Itendey in verval geraakt. Tot voor kort waren er nauwelijks financiële middelen beschikbaar. Daardoor verlieten veel verpleegkundigen en artsen het ziekenhuis. In 2017 is echter met hulp van de GZB begonnen aan de renovatie van het ziekenhuis.
 
Het ziekenhuis gebruikt op dit moment als vervoersmiddel een Toyota pick-up uit 2007. Omdat de weg tussen het ziekenhuis en de provinciestad Bunia zeer slecht is, is de auto heel snel verouderd. Bijna maandelijks staat de auto in de garage. Ook zijn er meerdere ongelukken voor gekomen vanwege technische mankementen. De onderhoudskosten zijn heel hoog en het ziekenhuis beschikt zo niet over een stabiel vervoersmiddel voor het vervoeren van patiënten en aankoop van medicatie en materiaal voor het ziekenhuis.  In het dorp en in het ziekenhuis zijn verder geen andere auto’s aanwezig.  Daardoor is er een veilig vervoersmiddel voor de zendingswerkers Willem en Joanne Folmer die als tropenartsen in het ziekenhuis werken.
 
We willen daarom het ziekenhuis en een veilig verblijf van onze zendingswerkers ondersteunen door de aankoop van goede Toyota Landcruiser occasion.

Waar wordt onze hulp voor gebruikt?
  • 35.300 euro voor aanschaf van een goede Toyota Landcruiser occasion.Een gift voor dit project is welkom op rekening NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project DC.1.102.