Projectstand: € 21573,-

Streefbedrag: € 23500,-

Centraal-Azië: Hospice voor daklozen

Een christelijke organisatie zorgt al ruim 10 jaar voor daklozen in een land in Centraal-Azië. Naast dagopvang krijgen zo’n 70-100 daklozen drie dagen per week een warme maaltijd, medische zorg en eventueel een knipbeurt. Om ook iets te doen voor de vele daklozen die op straat sterven is er onlangs een hospice gebouwd. In dit hospice is plaats voor vijf of zes daklozen die terminaal zijn. Zo krijgen deze kwetsbare mensen goede zorg voor een waardig levenseinde.

Het verhaal van…
André is al heel lang dakloos en verslaafd aan alcohol. Normaal gesproken leeft hij in een klein, donker, stinkend hoekje aan de achterkant van een markthal. Hij probeerde een aantal keer af te kicken in een kliniek, maar viel telkens weer terug. Toen André bij ons werd gebracht leek hij stervende. Hij was kortademig, leed aan geelzucht en was sterk vermagerd. Ondanks zijn toestand gaven we hem eerst een warme douche, want hij stonk vreselijk en de luizen liepen over zijn lichaam. Daarna brachten we André naar het ziekenhuis. Daar klaagden de verpleegsters dat hij nog steeds heel erg stonk. Hij kreeg een behandeling in het ziekenhuis, medicijnen en een strikt dieet, maar zijn toestand verbeterde niet. Toen hij uit het ziekenhuis werd ontslagen, zorgden we voor een plek waar hij werd opgevangen. We betaalden zijn medicijnen en bleven voor hem bidden. En er gebeurde een wonder: André is niet gestorven, het gaat nu zelfs goed met hem!   

Hoe kunt u helpen?
  • Voor € 40 per dag kan een dakloze onderdak en medische zorg krijgen in het hospice.

Een gift voor dit project is welkom op rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project CA.1.111.

Lees hier meer informatie over het programma in Centraal-Azië.