Projectstand: € 705,-

Streefbedrag: € 20000,-

Malawi: Noodsituatie door hevige overstromingen in Zuid-Malawi

In de eerste week van maart heeft het zo hard geregend in Malawi dat grote delen van het land zijn overstroomd. Dit heeft tot nu toe al geleid tot een dodental van 30 mensen; diverse mensen zijn nog vermist. Zo’n 400 personen zijn gewond geraakt en 6000 mensen zijn gevlucht naar drogere gebieden. In totaal zijn volgens de laatste cijfers bijna 94.000 families getroffen door deze ramp.
 
Onder normale omstandigheden regent het in Malawi van november t/m april. Zodra de eerste regen valt, zaaien mensen hun mais en eind april wordt er dan voor het hele jaar geoogst. Voor hun levensonderhoud zijn de mensen afhankelijk van deze oogst. Velen hebben hun oogst nu verloren zien gaan door het water. De president heeft de noodtoestand afgekondigd.
Als GZB willen wij in deze situatie graag een helpende hand bieden en daarmee iets laten zien van de verbondenheid in het geloof met onze broeders en zusters in Malawi.
 
Christine Onderstal is een Nederlandse verpleegster/zendelinge die een kliniek runt in Chikwawa, een ernstig getroffen gebied. Ze laat ons weten: Mijn gemeenschap is erg getroffen door de ramp. In ons dorp Lauji One wonen 300 families, misschien meer. Een deel van de families heeft vrijwel alles verloren. Heel hun oogst is weg, hun latrines (putten gebruikt als toilet) zijn ingestort, dus men gaat nu achter een boom naar de wc, veel huizen zijn ingestort. We willen helpen met maismeel, bonen, dekens en het herstellen van latrines en huizen.
Ik heb niet zomaar 10.000 euro om de slachtoffers te helpen. Mijn hart voelt zwaar daaronder. We kunnen alleen helpen als ik / wij willen delen van de middelen die we gekregen hebben.
 
In de organisatie Ahava, waar Christine Onderstal de leiding heeft, hebben we een betrouwbare partner gevonden om het geld op een verantwoorde manier te besteden. We vragen u om te helpen in het omzien naar de mensen die geraakt zijn door het natuurgeweld.
 
Wilt u onze broeders en zusters in het door overstromingen getroffen Malawi helpen? Maak dan een gift over op rekening NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project MW.N.100. Of maak online een donatie over via de doneerbutton op deze pagina. Alvast hartelijk dank!


94.000 mensen in het zuiden van Malawi zijn getroffen door hevige overstromingen.