Projectstand: € 0,-

Streefbedrag: € 29400,-

Malawi: Evangelisatie onder andersgelovigen

In Malawi is er een groeiende invloed van de islam. Kerken willen gemeenten toerusten om hun moslimnaaste te bereiken met het Evangelie.


Uitdaging
De kerk wil graag met zoveel mogelijk mensen het goede nieuws delen dat er vrijheid is door het geloof in Jezus Christus. Er zijn veel christenen nog jong in hun geloof. Ze weten niet altijd even goed uit te leggen wat hun geloof inhoudt of waar hun kerk voor staat. Daarom is een aantal kerken begonnen met het geven van trainingen over hoe christenen hun moslimnaaste kunnen bereiken met het Evangelie.
 
Vragen over het christendom
In de cursus wordt onder andere uitgelegd wat het christendom en de islam inhouden en op welke punten beide religies verschillend zijn. Ook leren de gemeenteleden hoe ze op een laagdrempelige manier het Evangelie met hun buren kunnen delen. Christenen leren ook hoe ze antwoord kunnen geven op vragen van moslims en ze leren uit te leggen waar ze zelf in geloven en waar de kerk voor staat. De organisatie Goede Boodschapper is gespecialiseerd in trainingen over de islam en evangelisatie. Zij ondersteunen de presbyteriaanse kerk en ook andere kerken in Malawi bij het bereiken van hun moslimnaaste. Dankzij de trainingen zijn de laatste jaren veel moslims tot geloof gekomen.
 
Wie?
De Presbyteriaanse Kerk van Malawi (CCAP) en de organisatie Goede Boodschapper zetten zich in voor het evangelisatiewerk onder moslims. Door hun samenwerking wordt een groot deel van Malawi bereikt. Diverse GZB-zendingswerkers hebben aan de wieg gestaan van de trainingen die overal worden gegeven. Inmiddels is het werk overgenomen door bekwame en gepassioneerde Malawiërs. Er worden veel gemeenteleden toegerust; ook op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn.

Wat kunt u doen?
  • Verbind u voor een langere periode met de kerk in Malawi, een land getekend door een gewelddadig verleden. Doe dat samen met uw gemeente of bijvoorbeeld met uw gesprekskring, studentenvereniging of uw bedrijf. Neem contact op met Jopie Verhoek (relatiebeheerder GZB) om te overleggen over de mogelijkheden (telefoon: 0343 - 512444, e-mail: jverhoek@gzb.nl).
  • Maak een gift over naar de GZB voor het zendingswerk in Malawi, rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project MW.3.000.
 
Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.