Projectstand: € 15975,-

Streefbedrag: € 25000,-

Albanië: Voedselhulp voor getroffenen na de aardbevingen

Albanië is 26 november getroffen door een zware aardbeving gevolgd door diverse naschokken. Ruim 50 mensen kwamen om, er zijn honderden gewonden en duizenden mensen vluchtten uit hun huizen. GZB helpt Foodbank Albanië bij het uitdelen van maaltijden en voedselpakketten.

 

Update maart 2020

De noodhulp na de aardbevingen in Albanië loopt nu een aantal maanden. Namens Prison Fellowship Albania en FoodBank Albania dankt de GZB allen in Nederland die een financiële bijdrage hebben gegeven. Sinds december 2019 is totaal ruim 47.000 euro gegeven. Het is hartverwarmend en verlicht de pijn van veel Albanezen.
>> Lees hier wat wij dankzij uw hulp konden doen.

 

Update 2 december

Inmiddels is bekend dat 10.000 Albanezen door instorting of ernstige schade niet meer in hun eigen huis kunnen verblijven. De hulpacties die nu op gang komen richten zich vooral op de steden, vooral Tirana en Dürres zijn zwaar getroffen, maar ook in de kleine dorpen rond de steden is de nood groot. Voor al deze mensen willen we uw gebed en uw hulp vragen. Zoveel Albanezen worstelen met armoede, vooral in de kleinere dorpen. Deze ramp doet daar nog een schepje bovenop.

Mensen die door de aardbeving dakloos zijn geraakt, zijn nu voor hun levensonderhoud afhankelijk van voedselhulp. Via onze partner Foodbank Albania (FBA) willen wij heel graag een helpende hand bieden en daarmee iets laten zien van onze verbondenheid met onze broeders en zusters in Albanië.
Foodbank Albania ondersteunt gaarkeukens in Tirana en Durrës die dagelijks maaltijden verstrekken aan getroffenen en wil nieuwe gaarkeukens starten op plaatsen waar nog niets is. Ze delen ook voedselpakketten uit. Een enorme zegen voor getroffenen!
FBA wil in ieder geval de komende twee wintermaanden hulp bieden, hoewel ze verwachten dat ook daarna nog veel mensen hulp nodig zullen hebben.
 
We vragen uw gebed en uw hulp voor de getroffenen. Helpt u mee om voedselhulp mogelijk te maken?
 
  • Eén gezonde warme maaltijd kost € 3 per dag | € 21 per week | € 168 per twee maanden.
  • Een voedselpakket voor een maand kost € 20. 

U kunt bijdragen door een gift over te maken naar de GZB, rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45 o.v.v. AL.N.100. Ook kunt u heel makkelijk via de doneerknop op deze pagina een gift overmaken. Alvast hartelijk dank voor uw meeleven en gebed!

Robert en Danja Duits, zendingswerkers in Albanië:
zondag 1 december - Vanochtend hielden we in Kombinat de kerkdienst buiten, omdat het kerkgebouw door de brandweer als onveilig is verklaard. Er is onder andere flinke schade aan de gevels boven de deur van de kerk en daardoor is sprake van een gevaarlijke situatie. Om ons heen waren mensen bezig hun appartementen te ontruimen en de brandweer en gemeente voerden inspecties uit. We zongen met elkaar, de Bijbel ging open en baden met elkaar hand in hand voor de situatie in Albanië.Ook schreven zij een blog over de aardbeving:
Een bewogen week.

Afgelopen jaar is er veel gebeurt in Albanië. Lees hier de rapportage. 
 
Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.