Costa Rica: Pinkstercollecte 2021: Dienende kerk

Gedreven door het vuur van geloof

Bella Flor deelt hoop in gevaarlijke sloppenwijk


Bella Flor heeft al heel wat meegemaakt in haar leven: diefstal, schietpartijen, afrekeningen. Toch weerhoudt dat haar er niet van om zich met hart en ziel in te zetten voor de mensen in La Tabla, een arme wijk van de Costaricaanse hoofdstad San José.
 
La Tabla is echt zo’n wijk waar je liever niet naartoe gaat. Veel te gevaarlijk! Voor je het weet word je overvallen of vermoord. Dat is in elk geval het beeld dat veel mensen hebben. Toen Bella Flor er 23 jaar geleden voor het eerst kwam, raakte de nood in de wijk haar diep. Je kunt er dan voor kiezen om je ogen te sluiten óf je handen uit de mouwen steken om mensen weer een beetje hoop en geloof te geven. En dat laatste deed ze.
 
Uitdelen van maaltijden
Ze startte een ontmoetingscentrum waar mensen uit de wijk een maaltijd konden krijgen. Verslaafden werden aangemoedigd om naar een afkickcentrum te gaan. Kinderen kregen schoolspullen en huiswerkbegeleiding. In de loop der jaren is Bella Flor voor veel mensen van grote betekenis geweest. De sfeer in de wijk is nog steeds grimmig, maar te midden van alle ellende biedt het centrum van de kerk hoop.
 
Volhouden

Bella Flor wordt gedreven door het vuur van het geloof. Het is niet altijd gemakkelijk geweest om het vol te houden. Maar elke keer wordt ze er in bevestigd dat ze hier moet zijn. Ook als er weer eens onvoldoende te eten is. “Dan ga ik bidden en vasten. Ik breng mijn nood bij God en zeg: God, alstublieft, die kinderen hebben het nodig. Wonderlijk genoeg komt er dan altijd weer iemand die eten en kleding brengt.” Het centrum is inmiddels al tientallen jaren een bekende plek in de wijk. Hier krijg je aandacht, wordt er naar je geluisterd en als je een probleem hebt, zoekt Bella Flor met je naar een oplossing. Ze bemoedigt mensen vanuit de Bijbel en stimuleert hen om te dromen.
 
Bella Flor is een inspirerend voorbeeld van hoe je getuige van Jezus Christus kunt zijn, in woord en daad. Evangelie en sociale betrokkenheid, kerk en buurt, ze horen bij elkaar. Samen met kerken wereldwijd houden we het vuur brandend!

Bella Flor is er tijdens het online event op zaterdagavond 15 mei ook bij. Mis het niet!
Meld u nu aan via www.gzb.nl/event.

 

Steun het zendingswerk met uw gift

De coronapandemie heeft grote invloed gehad op de inkomsten uit collecten. Die bleven het afgelopen jaar fors achter. Daarom een dringende beroep op u om het zendingswerk te ondersteunen met een extra pinkstergift!
 
De opbrengst is bestemd voor het GZB-programma in Costa Rica, ‘Een kerk die dient’. Het doel van dit programma is dat in veel meer gemeenten initiatieven ontstaan om mensen te helpen die leven aan de rand van de samenleving. Het werk van Bella Flor is daar een inspirerend voorbeeld van. Niet alleen voor gemeenten in Costa Rica, maar ook voor ons in Nederland.

U kunt het zendingswerk op de volgende manieren steunen:
  • Doneer via uw mobiele telefoon door de Tikkie-code op deze pagina te scannen.
  • Doneer via de doneerbutton bovenaan deze pagina
  • Maak een gift over naar de GZB, rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45 o.v.v. pinkstercollecte.

Alvast hartelijk dank!