Projectstand: € 1515,-

Streefbedrag: € 9200,-

Democratische Republiek Congo: Kerk in Congo reikt verstoten Pygmeeën de hand

Pygmeeën zijn in Afrika wat de Roma in Europa zijn: verjaagd, uitgebuit en geminacht. Ze leven in grote armoede en gaan nauwelijks naar school. Zo’n 98 procent is analfabeet.
 
Papa Bule Mulefu woont in een Pygmeekamp dicht bij het plaatsje Lolwa. Toen hij last kreeg van een liesbreuk, kwam hij naar het ziekenhuis van de kerk. Daar weigerden ze een operatie uit te voeren, want Papa Bule had geen geld en het leek geen spoed te hebben. Dagenlang sliep Papa Bule in de bosjes bij het ziekenhuis, totdat Willem Folmer – GZB-zendingsarts in het ziekenhuis – hem onder een van de bedden zag liggen: “Hij lag te kreunen van de pijn. Dezelfde dag opereerden we hem. Er bleek een stuk dode darm te zijn, die hem zonder behandeling zeker fataal zou zijn geworden. Gelukkig knapte hij na de operatie goed op!”

 

Enorme nood
Willem: “Inmiddels is er een patiëntenfonds voor de meest schrijnende gevallen. Maar door de patiënten uit de Pygmeegemeenschap werden we ons steeds meer bewust van de enorme nood die er onder hen is, niet alleen fysiek maar ook op geestelijk gebied. Daarom wil de GZB samen met de kerk, de Communauté Emmanuel, Gods liefde met hen delen.”
 
Openingen voor het Evangelie
Onder de Pygmeeën zijn nu nog nauwelijks christenen. Met uw hulp wil de GZB lokale kerken motiveren om zendelingen uit te zenden naar een Pygmeekamp in hun buurt. We willen de kerk ondersteunen met trainingen voor deze zendelingen. Door het kamp regelmatig te bezoeken kan een langdurige relatie met de Pygmeeën worden opgebouwd en kunnen er openingen ontstaan om het Evangelie te delen. Want alleen het Evangelie kan werkelijk een verandering teweeg brengen in de vele sociale problemen die er zijn. Ook willen we, samen met de Pygmeeën zelf, nadenken over positieve ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, voedselzekerheid en scholing.
Door langdurig met de Pygmeeën op te trekken kunnen er mooie dingen gebeuren. 


Laten we in liefde omzien naar de Pygmeeën!
Helpt u mee?

 

Met uw steun kunnen we de Pygmeeën bereiken met het Evangelie!
Bij de plannen om de Pygmeeën in woorden en daden te bereiken met het Evangelie vragen we de kerk in Congo om zelf ook financiële verantwoordelijkheid te dragen. Maar het land wordt geteisterd door geweld en armoede en kan niet zonder onze hulp. Geeft u mee?
Dat kan door een gift over te maken via Tikkie, de doneerbutton op deze pagina of via het rekeningnummer van de GZB, NL91 INGB 0690 7624 45 o.v.v. project ID.1.111. Alvast hartelijk dank voor uw steun!

Komt er meer binnen dan nodig, dan gaat dat naar andere GZB-programma’s in Afrika.