Projectstand: € 1914,-

Streefbedrag: € 0,-

Frankrijk: Een nieuwe gemeente in Parijs

De GZB steunt in Parijs een gemeentestichtingsproject dat geleid wordt door ds. Samuel Foucachon. Hij is sinds 2012 bezig een nieuwe gemeente op te bouwen in het Quartier Latin, hartje Parijs dus.

Parijs heeft 2,25 miljoen inwoners. Met alle voorsteden meegerekend zelfs meer dan 11 miljoen. Een paar jaar geleden is er onderzoek gedaan naar de kerkelijke situatie in Parijs. De resultaten waren schokkend: sowieso gaan er op zondagmorgen nauwelijks mensen naar de kerk en in de kerken die er zijn is er een groot gebrek aan Bijbelse prediking, er is veel lauwheid en nauwelijks gastvrijheid. Tegelijkertijd zijn veel Parijzenaren op zoek naar antwoorden op belangrijke levensvragen. Zij zullen echter niet snel naar bestaande kerken gaan, omdat ze niet het gevoel hebben daar welkom te zijn.

Om hier iets aan de doen heeft de Unie van Protestantse Kerken in 2012 een evangelist aangesteld, ds. Samuel Foucachon. Zijn opdracht is het stichten van een nieuwe gemeente waar de Bijbel opengaat, waar mensen samenkomen om God te dienen en waar iedereen welkom is. Ds. Foucachon: “Ik laat me inspireren door het advies dat de gemeente van Efeze krijgt in Openbaringen 2: geen buitenissige zaken, geen bijzondere evangelisatie-activiteiten, maar gewoon terugkeren tot  de essentie: een Bijbelse preek met een duidelijke, inhoudelijke boodschap.”

Ds. Foucachon preekt inmiddels elke zondag in een kapel in Quartier Latin, de kunstenaarswijk van Parijs. Het is allemaal nog heel kleinschalig, gemiddeld komen er op zondagmorgen 30-40 mensen naar de dienst. Maar met Gods zegen mogen we grote dingen verwachten!

De speciale muziekbijeenkomsten rond Pasen, Hervormingsdag en Kerst worden altijd goed bezocht. Een bezoeker zei na afloop dat hij kwam om naar een concert te luisteren, maar dat hij veel meer dan dat heeft ontvangen! 

Wilt u graag contact met deze gemeente? Ds. Foucachon nodigt u van harte uit. Bekijk hier een interview met hem...De GZB steunt het gemeentestichtingswerk in Parijs. We vragen uw gebed voor deze kleine, nieuwe gemeente. Bid dat de gemeente mag groeien, dat steeds meer mensen betrokken raken en zich actief willen inzetten.

Een gift voor dit project is welkom op rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: FR.1.101.


Welkom in de kerk!

Ds. Foucachon heet iedereen van harte welkom in zijn kerk in een knus theatertje in hartje Parijs.