Projectstand: € 0,-

Streefbedrag: € 23600,-

Downloads

Albanië: Hulp aan ex-gevangenen

Na een verblijf in de gevangenis valt het niet mee om je leven weer op te pakken. De organisatie Prison Fellowship Albania helpt ex-gevangen bij het vinden van een baan en brengt hen in contact met een plaatselijke gemeente.

Ex-gevangenen en hun families hebben te maken met vooroordelen en uitsluiting. In tegenstelling tot Nederland zijn er in Albanië dan ook nog eens geen sociale voorzieningen waar deze mensen op terug kunnen vallen. Vanwege geldgebrek, honger en boosheid op de omringende wereld is er grote kans dat ex-gevangenen terugvallen in crimineel gedrag om zo toch te overleven. Om dit te voorkomen willen we ex-gevangenen in contact brengen met plaatselijke gemeenten, hen begeleiden bij het omgaan met problemen en hen eventueel financieel ondersteunen. Een jobcoach helpt hen bij het vinden van een baan.
 
Het verhaal van…
Genis en Enver, twee Albanese jongens, zijn een paar maanden geleden uit de gevangenis ontslagen. Genis is er slecht aan toe: hij is al jarenlang verslaafd en heeft nog nooit een dag gewerkt. Hij leeft op straat en slaapt in leegstaande gebouwen. Enver is een heel ander type: het is een praatjesmaker, weet het altijd beter. Maar voor beide jongens geldt: na een verblijf in de gevangenis valt het niet mee om je leven weer op te pakken. In de gevangenis leerden ze pastoraal werker Festim kennen. Hij helpt hen nu bij hun re-integratie. Hij zoekt hen regelmatig op, geeft advies en deelt het evangelie met hen.
Enver is tot geloof gekomen. Hij komt nu regelmatig naar de kerk. En fantastisch nieuws: hij heeft zelfs een baan gevonden. Ook Genis komt af en toe naar de kerk. Regelmatig vraagt hij Festim om advies en bemoediging. Onlangs werd ook hij geraakt door het bevrijdende evangelie van Jezus Christus. Een groot wonder!
Genis heeft inmiddels ook een dak boven zijn hoofd. Enver heeft hem gevraagd of hij voorlopig bij hem wil komen wonen.

Een gift voor dit project is welkom op rekening NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project AL.2.101.