Projectstand: € 1085,-

Streefbedrag: € 8800,-

Turkije: Evangelie via de radio

Woon je in Turkije dan is er weinig kans dat je in aanraking komt met het christelijke geloof. Slechts een zeer kleine minderheid van de bevolking is christen. Een van de weinige mogelijkheden om meer te horen over de God van de Bijbel zijn de programma’s van het christelijk radiostation Shema.
 
Momenteel wonen er in Turkije zo’n 80 miljoen mensen. Toch zijn er slechts 165 protestantse gemeenten. Veel mensen hebben de boodschap van het evangelie nog nooit echt gehoord.
 
18 jaar geleden besloten de oprichters van radio Shema hier verandering in te brengen. Vanuit een verlangen om mensen door heel Turkije te bereiken met het evangelie hebben ze een radiostation opgezet. Door de jaren heen is de organisatie gegroeid. Momenteel zijn op drie verschillende plekken zendstations actief. Hierdoor hebben nu zo’n 13 miljoen mensen dagelijks toegang tot de boodschap van het evangelie door middel van muziek en preken.
 
Turken worden opgevoed met een kritische houding tegenover christenen. Een openlijke zoektocht naar de God van de Bijbel kan dan ook grote gevolgen hebben binnen de familie, vriendenkring of op het werk. Via het radiostation is er die mogelijkheid nu toch, gewoon thuis of in de auto.
 
Ook voor christenen zijn de uitzendingen van radio Shema erg bemoedigend. In een land waar zo’n 99% van de mensen moslim is, hebben christenen het niet makkelijk. De programma’s bieden hen kracht en hoop.
 
Het verhaal van…
Begin maart ontving het radiostation in Samsun een bericht van een soldaat die op een missie is uitgezonden naar de bergen. “De programma’s van radio Shema zijn echt een zegen op een plek waar er geen Bijbel is, geen TV, en waar er geen andere christenen zijn. Soms heb ik zelfs de kans om mijn geloof met andere soldaten te delen en ze te vertellen over radio Shema. Ik kan ze geen Bijbel geven. Al zou ik er een hebben, dan nog zou het verboden zijn, maar op z’n minst kan ik ze vertellen dat er een christelijk radiostation is waar ze naar kunnen luisteren.”
 
Ook al is het in het leger verboden om TV te kijken of internet te gebruiken, via oude telefoons kunnen soldaten toch naar de radio luisteren.
 
Hoe kunt u helpen?
U kunt het werk van de radio Shema steunen door uw gebed en met uw financiële bijdrage.
  • Voor € 52 kan radio Shema een maand lang adverteren om zo meer bekendheid te krijgen onder de lokale bevolking.
  • Met € 105 zorgt u ervoor dat Syrische vluchtelingen in Turkije een week lang kunnen luisteren naar programma’s in hun eigen taal. Juist in de duisternis van het conflictgebied waar zo’n 500.000 vluchtelingen zijn gestrand, is de verspreiding van het licht erg nodig!
  • Voor € 135 kunnen negen miljoen mensen in Ankara een uur lang bereikt worden met het evangelie.
  • Voor € 345 kan het radiostation in de stad Samsun een maand lang liederen, preken en programma’s uitzenden.

 
Een gift voor dit project is welkom op rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project TR.1.101.
 
Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.