Lees meer » Jaarthema
2016-2017

Heleen van den Berg

Onze zendingswerkers kunnen niet zonder uw steun

Steun Heleen van den Berg met een online gift

Over Heleen van den Berg

 • Libanon
 • Onderwijs
 • Philemon Project
 • 8 januari 2017 vanuit Montfoort
 • Heleen van den Berg, Kelsey Arabic Program, PO Box 1932, Amman 11118, Jordan (dit adres niet gebruiken voor pakjes; in dat geval eerst even contact opnemen met Heleen)

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Heleen van den Berg

“Dan heb je wel een roeping, zeker?” vraagt de kapper.
“Is het daar niet gevaarlijk dan?” vraagt een vriend.
“O, het is helemaal niet zo ver weg!” reageert een kennis.

 
Allemaal verschillende reacties op het feit dat ik naar Libanon uitgezonden hoop te worden. En ja, op alle drie de opmerkingen kan ik “ja” antwoorden.
Maar die dingen spelen niet de voornaamste rol in mijn gedachten, al zou ik zonder roeping nooit op deze plek gestaan hebben natuurlijk.
 
In de brandhaard van het Midden-Oosten is de kerk nog steeds present en zet zij zich in om verschil in mensenlevens te maken door het verspreiden van de liefde van Jezus Christus op allerlei praktische manieren. Dit is meer dan ooit nodig. In de achterliggende jaren heeft Libanon meer dan 1 miljoen vluchtelingen opgenomen (met name uit Syrië). Zij hebben een moeilijke positie in de Libanese maatschappij en er is sprake van achterstelling en grote armoede. Daarnaast draagt elke vluchteling wonden en littekens van de oorlog met zich mee. Het Philemon Project in Beirut zet zich in voor vluchtelingenkinderen en hun families. Er wordt christelijk peuter- en kleuteronderwijs gegeven om de kinderen te helpen gezond te ontwikkelen en stabiliteit en structuur in hun leven terug te vinden. Daarnaast wordt er pastorale zorg en opvoedingsondersteuning aangeboden voor de ouders en andere familieleden.
 
Ik geloof in vrede, ondanks de niet aflatende stroom van negatieve nieuwsberichten over het Midden-Oosten. Vrede die alleen mogelijk is als we elkaar ontmoeten aan Jezus’ voeten. Ik zie er naar uit Gods boodschap van vrede door te mogen geven door middel van het onderwijs aan deze jonge kinderen en het opbouwen van relaties met hun families.

Ga naar de website van Heleen van den Berg


Blog

 • ill180

  "God zij met je tot ons wederzien" 

  4 november 2017

  De laatste tijd lees ik op diverse nieuwswebsites over oplopende spanningen met betrekking tot Libanon, het land waar ik in januari naartoe hoop te verhuizen. Zou er opnieuw een oo...
 • ill180

  Kindergezichtjes 

  1 oktober 2017

  Soms verschijnen er opeens foto’s met bekende kindergezichtjes op mijn timeline of iemand post een status-update in Whatsapp en dan gaan mijn gedachten onmiddellijk terug naa...
 • ill180

  Margriet ontmoet Amina 

  16 juni 2017

  Vandaag over 1 week hoop ik in Libanon te landen. Het is de bedoeling dat ik daar zo'n 6 weken aan de slag zal gaan: meedraaien bij het Philemon Project, mijn toekomstige colle...