Rieneke en Gert van de Pol

Onze zendingswerkers kunnen niet zonder uw steun

Steun Rieneke en Gert van de Pol met een online gift

Over Rieneke en Gert van de Pol

 • Malawi
 • Verpleegkundige palliatieve zorg en Bijbelstudiecoördinator
 • Presbyteriaanse Kerk van Centraal-Afrika (CCAP)
 • zondag 15 januari 2017 vanuit de Johanneskerk in Rotterdam
 • C/o Ekwendeni Mission Hospital, PO Box 19, Ekwendeni, Malawi

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Rieneke en Gert van de Pol

Wij – Rieneke en Gert van de Pol – heten u hartelijk welkom op onze website. Na maandenlange voorbereiding zijn we op dinsdag 17 januari 2017 naar Malawi vertrokken We wonen in het noorden van het land: in Ekwendeni, ongeveer 20 km van Mzuzu.
 
Rieneke zet zich als verpleegkundige in om de palliatieve zorg te verbeteren en uit te breiden. Samen met verpleegkundigen ter plekke geeft ze deze zorg aan mensen in het Ekwendeni Mission Hospital, maar ook en vooral bij mensen thuis, in de dorpen rondom Ekwendeni. Het trainen en begeleiden van andere verpleegkundigen behoort eveneens tot haar takenpakket.
Rieneke: “Ik vind het super dat ik mijn expertise en mijn ervaring in de palliatieve zorg nu kan inzetten voor mensen in Malawi en met hen mag optrekken.”
 
Gert is naar Malawi gekomen om de presbyteriaanse kerk in Noord-Malawi (CCAP Livingstonia) te helpen haar droom werkelijkheid te laten worden: dat in het leven van de plaatselijke gemeenten en van de kerk als geheel interactieve Bijbelstudie een centrale plaats heeft.
Gert: “In Noord-Malawi is de kerk hard gegroeid. Da’s mooi, maar veel mensen zijn nog niet of nauwelijks in de Bijbel thuis. Het is prachtig dat de kerk dat onderkent en er werk van maakt: mensen stimuleren en toerusten om samen de Bijbel te lezen, met elkaar te delen wat die woorden met je doen en elkaar te helpen de verbinding te leggen met het leven van elke dag. Daar draag ik graag m’n steentje aan bij.”

Ga naar de website van Rieneke en Gert van de Pol


Blog

 • ill180

  Jaarwisseling in Ekwendeni 

  31 december 2017

  Het is zondagochtend, de laatste dag van 2017. We zijn net terug uit de kerk – we bezochten de Engelstalige dienst. Die was beslist inspirerend. We vierden samen het Avondmaa...
 • ill180

  Een Bijbel voor 390 euro... 

  14 december 2017

  Er is geen twijfel over mogelijk: het gebrek aan Bijbels stelt ons voor een van onze grootste uitdagingen. Of we nu trainingen geven over het opzetten en leiden van Bijbelstudiegro...
 • ill180

  Pepani 

  3 november 2017

  Vanochtend vroeg is Owen gestorven. Plotseling. Hij was de oudste zoon van de familie Sikwese – een paar huizen verderop – en zat in Euthini op een middelbare school. D...