Foka van de Beek

Onze zendingswerkers kunnen niet zonder uw steun

Steun Foka van de Beek met een online gift

Over Foka van de Beek

  • Bulgarije
  • Toeruster
  • Protestantse kerken Bulgarije
  • 30 juni 2019 vanuit gemeente Veenendaal (Vredeskerk)

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.

Foka van de Beek

Foka van de Beek is eind juni 2019 naar Bulgarije vertrokken. Ze is voor 6 jaar, namens de GZB, uitgezonden naar dit land. De provincie Burgas, in Bulgarije, ligt tegen Turkije en de Zwarte Zee aan. In de zomer wordt het kustgebied overspoeld door toeristen, maar iets verder het binnenland in lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Door het diaconale en evangelisatiewerk van een kleine groep vrouwen, de ‘Samaritaanse vrouwen’ genaamd, zijn in meer dan tien dorpen Bijbelstudiegroepen en huisgemeenten ontstaan. De bevolking in deze dorpen bestaat uit Bulgaren, Roma en Turkse moslims. De groepen en gemeenten verlangen naar meer Bijbelkennis en theologische toerusting, daarnaast is kadervorming nodig. De ‘Samaritaanse vrouwen’ werken ook aan het verbeteren van de relaties tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Daarnaast hebben ze het verlangen om in meer dorpen te evangeliseren.

Foka’s taak zal vooral bestaan uit theologische toerusting, Bijbels onderwijs en kadervorming in de groepen en gemeenten en ondersteuning van het evangelisatiewerk.

Foka: "Werken in de zending heeft me altijd getrokken, omdat ik het Evangelie graag wil delen met mensen die Christus niet kennen. Wilt u meeleven met mijn werk in Bulgarije, lees dan mijn blogs en berichten op deze site en via Facebook".

Ga naar de website van Foka van de Beek