Peter en Gerdine Kleinbloesem

Onze zendingswerkers kunnen niet zonder uw steun

Steun Peter en Gerdine Kleinbloesem met een online gift

Over Peter en Gerdine Kleinbloesem

  • Cuba
  • Toerustingswerk op Cuba en relatiebeheerder bij de GZB
  • GZB
  • 9 april 2012 vanuit Montfoort
  • GZB, Postbus 28, 3970 AA Driebergen

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.

Peter en Gerdine Kleinbloesem

Ds. Peter Kleinbloesem: Cuba is een land in het Caribisch Gebied in Midden-Amerika, met ongeveer 11 miljoen inwoners. Ongeveer de helft van de bevolking is rooms-katholiek. Een veel kleiner deel van de bevolking is ‘evangélico’ (reformatorisch of evangelisch). Het aantal evangélicos neemt echter snel toe! Inmiddels gaat het om misschien wel 7% van de bevolking. Daarin zien we natuurlijk de hand van God. We zien ook de enorme zendingsdrang bij Cubaanse christenen. Een pastor zei: “Als God Zijn eigen Zoon voor ons overgegeven heeft, is geen offer van onze kant voor het Koninkrijk te veel!”
De groei van de kerk heeft als gevolg dat er veel behoefte is aan vorming en toerusting. Er is een tekort aan predikanten en aan docenten op de seminaries.
De emigratiegolven die er afgelopen jaren geweest zijn richting de USA hebben dat tekort alleen maar groter gemaakt. En dat terwijl er heel veel christenen in Cuba een opleiding willen volgen voor predikant, evangelist of een andere taak in de kerk.
Vier keer per jaar reis ik naar Cuba. Op Cuba werk ik samen met een lokale kerk en ben betrokken bij allerlei vormings- en toerustingsactiviteiten: op het seminarie, op de Bijbelscholen in de provincies, en in diverse gemeenten.

Ga naar de website van Peter en Gerdine Kleinbloesem