Jacoline Bergman

Onze zendingswerkers kunnen niet zonder uw steun

Steun Jacoline Bergman met een online gift

Over Jacoline Bergman

  • Rwanda
  • Verloskundige
  • Anglicaanse kerk van Cyangugu
  • voorjaar 2018 vanuit Katwijk
  • nog niet bekend

Jacoline Bergman

Mijn naam is Jacoline Bergman. Ik ben 22 jaar oud en sinds 2017 afgestudeerd als verloskundige. God gaf in mij het verlangen om juist als verloskundige iets te kunnen betekenen voor mijn medemens. In Nederland is de verloskundige zorg goed geregeld. Iets om dankbaar voor te zijn. 
In Rwanda is dat anders. Weliswaar heeft Rwanda een systeem van ziektekostenverzekering dat veel Rwandezen toegang geeft tot gezondheidszorg. Dat is vrij uniek in Afrika. Toch zijn er nog steeds problemen als het gaat om moeder- en kindsterfte, HIV en malaria. Ik ga werken op de verloskunde-afdeling van Mount Cyangugu Health Centre, een kliniek in het zuidwesten van Rwanda. Deze regio grenst aan Burundi en DR Congo; er is meer armoede dan in de rest van het land. Op dit moment is er geen verloskundige werkzaam in de kliniek.
Het Mount Cyangugu Health Centre valt onder het beheer van de Anglicaanse kerk. De kerk wil via het medische werk de genezende genade van onze Hemelse Vader laten zien aan een wereld in nood.