Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

BG.1.102 DSC_0124 bulgarije
Bulgarije
De kerk in Europa
Omzien naar je naaste
Anderen bereiken met het Evangelie

(VITA) Maaltijden en bijbels onderwijs voor Turkstalige Romakinderen

Doelbedrag

€ 41.175

Waarom is dit project nodig?

Gorno Ezerovo is een Turkstalig Romadorp in Oost-Bulgarije, vlakbij de stad Burgas. Het grootste deel van de gezinnen hier leeft in erbarmelijke omstandigheden. Er is werkloosheid, ondervoeding en analfabetisme onder alle leeftijden. Kindhuwelijken zijn hier nog heel normaal. Midden in het dorp staat de Bulgaarse Methodistenkerk en deze kleine maar actieve gemeenschap wil een helpende hand bieden aan mensen in hun dorp. Vooral de vele kinderen en de problemen waar zij mee te maken krijgen, gaan hun aan hun hart.

BG.1.102 DSC_0123 Bulgarije

Wat houdt het project in?

Voorganger ds. Krasimir Madzharov, zijn vrouw Pepa en vrijwilligers van de Bulgaarse Methodistenkerk openen dagelijks de kerkdeuren voor de kinderen uit de wijk en bieden hen elke dag minimaal één gezonde maaltijd aan, en het liefst twee. Ze praten en zingen met hen, lezen uit de Bijbel en proberen de kinderen goede dingen aan te leren en verkeerde gewoontes af te leren. Ze bezoeken ook de families thuis. De christenen staan in het dorp heel goed bekend. Ds. Krasimir is hoopvol dat als ze een jaar of vijf met deze kinderen en hun families oplopen, er dan dingen ten goede veranderen in het dorp.

Impact

De kerk rekent op 50 kinderen en maaltijden per dag, dit alles kost € 2.500 per maand.

Partner:

Projectcode: BG.1.102 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

20210925_111509
Slowakije
De kerk in Europa

Omzien naar de Roma

project_Slowakije_sk1.100_huis_bewoners
Slowakije
De kerk in Europa

Roma Missie ontmoetingscentrum