Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

DSC_0286 (2)
Rwanda
De kerk in Afrika
Omzien naar je naaste

Verbouwing: Vaktraining voor kansarme jongeren in Bweyeye

Doelbedrag

€ 47.500

Waarom is dit project nodig?

De kerk in Rwanda zet zich in voor de samenleving, zo ook door middel van de vaktrainingen in Bweyeye. De ambitieuze overheid stelt hoge eisen aan schoolgebouwen voordat ze in aanmerking komen voor officiële erkenning én financiële steun vanuit de overheid. En die steun is hard nodig! Want hierdoor kan het onderwijs (nagenoeg) gratis worden aangeboden aan de jongeren en is er geen drempel meer voor de jeugd om een vak te leren! In Bweyeye (tegen de grens met Burundi) leven mensen geïsoleerd van voorzieningen. Na de basisschool stopt voor veel jongeren het onderwijs. De meeste gezinnen hebben ook geen middelen om hun kinderen naar een school elders in de regio te sturen. De kerk wil deze jongeren helpen met een eenvoudige vaktraining. Zo kan de cirkel van armoede doorbroken worden.

Rwanda -2 vaktraining Bweyeye

Wat houdt het project in?

Om aan de minimale eisen te voldoen zijn er op dit moment nog twee slaapzalen, een kantoor voor de directeur en accountant en een zogenaamde “girlsroom” (voor dameshygiëne) nodig. Al met al kost de realisatie hiervan €47.500,-.

Zo'n 45 kwetsbare jongeren worden opgeleid in een vak: als kleermaker, metselaar of elektricien. Door middel van stages krijgen ze ook training on-the-job en worden ze daarbij voorbereid voor de arbeidsmarkt. Naast vakkennis doen de studenten levensvaardigheden op en worden ze toegerust in hun christelijk leven, onder andere door middel van dagopeningen. Studenten worden daarnaast betrokken bij de lokale christelijke gemeenschap in diaconaal werk en het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden binnen de gemeente.

Het verhaal van... Eric

Eric (32) is sinds een jaar hoofd van de vakschool. Zijn eerste taak is het besturen van de school. Daarnaast heeft hij een warm hart om het evangelie te verkondigen aan de leerlingen. Hij heeft 60 bijbels te pakken weten te krijgen voor de school om te gebruiken tijdens de dagopening. En hij zorgt ervoor dat alle studenten deelnemen aan de dagopeningen en de bijbelstudies. Maar hij wil de school ook ontwikkelen. Zijn droom is om meer klaslokalen en een slaapzaal te bouwen, zodat ze de studenten kunnen onderbrengen in goede klaslokalen en een plaats kunnen bieden aan studenten die van ver komen. Maar hij droomt er ook van om meer ambachten te beginnen, zoals het kappersvak en een koksopleiding.

Wat is er nodig?

Om aan de minimale eisen te voldoen zijn er op dit moment nog twee slaapzalen, een kantoor voor de directeur en accountant en een zogenaamde “girlsroom” (voor dameshygiëne) nodig. Al met al kost de realisatie hiervan €47.500,-.

Wat is er zoal nodig voor de bouw:

  • Daken à €5.500
  • Muren en fundering à €19.000
  • Deuren à €1.700
  • Verf à €500
  • Bedden en meubels à €3.350


Op het moment dat er meer geld binnenkomt dan nodig is zal het surplus worden besteed aan de lopende toezeggingen voor de vakschool of anders elders in Rwanda worden bestemd. 

Partner: Anglicaanse kerk Cyangugu

Projectcode: RW.1.110 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690 7624 45

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

MZ.1.104 mozambique 1 (1)
Mozambique
De kerk in Afrika

Meer aandacht voor jongeren in de kerk

ET.1.104 - Ethiopië 2a
Ethiopië
De kerk in Afrika

Duurzame gemeenschapsontwikkeling

ME.4.104 NA4
Noord-Afrika
De kerk in Afrika

Vakopleiding in landelijke gebieden

DC.1.700 Medische coördinatie DSC03685 verkl
Congo
De kerk in Afrika

Trainingen medische staf

websitefoto ss.n.103 20220926_140020
Zuid-Soedan
De kerk in Afrika

Terugkerende vluchtelingen Kajo-Keij

Malawi Ellomwe bijbelstudieproject
Malawi
De kerk in Afrika

Bijbelstudieprogramma Ellomwe taal

Les jeunes de District Songolo à la conférence de paix[51]
Congo
De kerk in Afrika

Nieuwe impuls aan het jeugdwerk in Congo

GG.1.102
Mozambique
De kerk in Afrika

Zorg voor de natuur - Mozambique

_DSC0081
Mozambique
De kerk in Afrika

Diaconale training