Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

jlk dec 18 2022_1 upload voor de website uitsnede
Omzien naar je naaste

Torenhoge inflatie stort miljoenen mensen in extreme armoede

Doelbedrag

€ 200.000

Waarom is dit project nodig?

Gelukkig nieuwjaar! Dat is voor miljoenen mensen maar de vraag. Door de wereldwijde inflatie komen steeds meer mensen in de problemen. Lokale kerken doen wat ze kunnen om hulp te bieden, maar worden zelf ook getroffen door de toenemende armoede. Kerkenhelpenkerken, een initiatief van de GZB, CGK en Verre Naasten is daarom de actie ‘Gelukkig nieuwjaar?’ gestart.

IMG-20221221-WA0018

Wat houdt het project in?

De prijzen voor voedsel en energie rijzen de pan uit. Dat raakt vooral mensen die toch al moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Arme Albanezen, Sri Lankanen, Soedanezen en Venezolanen eten ongekookt voedsel en wassen hun kleding minder vaak om brandstof te besparen. Miljoenen mensen slaan noodgedwongen maaltijden over. Ze laten ziekten onbehandeld, hebben geen geld voor het openbaar vervoer om naar hun werk te gaan en moeten kiezen of ze medicijnen kopen of maïs. Voor hen geen gelukkig nieuwjaar.

Jonge kinderen de dupe
Naast de wereldwijde inflatie lijden Kenia, Somalië en Ethiopië ook nog eens onder extreme droogte. Gemeenteleden van de Reformed Church of East Africa, partnerkerk van de GZB in Kenia, deelt kleding uit aan arme, hongerige gezinnen én een deel van hun eigen maïsoogst. Dominee Luka Ariko constateert dat de tekorten in Kenia alarmerend groot zijn en dat vooral jonge kinderen daarvan de dupe zijn. Hij wil graag extra geld inzetten om mensen in nood te voorzien van voedsel. Wereldwijd zijn zestig miljoen kinderen ondervoed en ze kunnen niet naar school omdat hun ouders de schoolkosten niet kunnen betalen.

God dankbaar
In Albanië deelt dominee Bledar Lilaj deze winter voedsel- en hygiënepakketten uit aan arme landgenoten. Kerkleden verzorgen, in samenwerking met een christelijke kliniek, gratis medische onderzoeken en pastorale gesprekken in afgelegen dorpen. Zo maken ze Gods liefde zichtbaar.

De invalide Bujari en zijn eveneens invalide moeder Dile zijn blij met die hulp, want ze kunnen van hun uitkering de noodzakelijke ziekenhuisopnames en medicijnen niet langer meer betalen. “We zijn God dankbaar voor Zijn zorg.”

Gelukkig Nieuwjaar! Niet zomaar een loze kreet als we als kerken de handen ineen slaan en tot zegen zijn voor mensen die leven in extreme armoede.

De GZB, CGK en Verre Naasten roepen daarom Nederlandse christenen op om via www.kerkenhelpenkerken.nl geld te doneren voor noodhulp, zodat gedupeerde gezinnen kunnen overleven. Helpt u mee?

Impact

“We zijn God dankbaar voor Zijn zorg.”

Partner:

Projectcode: NL.N.303 (bij bankoverschrijving vermelden)

IBAN: NL91 INGB 0690762445

Doneer nu aan dit project!

*Zijn voor dit project de benodigde gelden ontvangen, dan gaat het meerdere naar vergelijkbare projecten of naar ander werk in het land of de regio van dit project.

Projecten

AL.3.105 Albanië 215055296_932895397441195_6681752450736349545_
Albanië
De kerk in Europa

Medische zorg in afgelegen dorpen

NE.1.104-studie-theologie
Nepal
De kerk in Azië

Beurzen voor theologiestudenten

BG.1.102 DSC_0124 bulgarije
Bulgarije
De kerk in Europa

Maaltijden en bijbels onderwijs voor Turkstalige Romakinderen

IN.1.103 kop
India
De kerk in Azië

Zorg voor gezin en kerk

3. ABRIL (3) GG.1.108 en PE.1.116 peru verkl
Peru
De kerk in Latijns-Amerika

Groene kerk in Peru

Malawi Ellomwe bijbelstudieproject
Malawi
De kerk in Afrika

Bijbelstudieprogramma Ellomwe taal

Les jeunes de District Songolo à la conférence de paix[51]
Congo
De kerk in Afrika

Nieuwe impuls aan het jeugdwerk in Congo

EG.1.114
Egypte
De kerk in het Midden-Oosten

Jonge gemeenten willen van betekenis zijn voor hun omgeving

Enukweni (13)
Malawi
De kerk in Afrika

Opleiding van predikanten en voorgangers