Website

Aad van der Maas

Gebedsmail 12, september 2021

ill860

Meebidden


Wij geloven dat ons werk in Albanië van waarde en betekenis is als het gedragen wordt door gebed. Wilt u/wil jij meebidden en danken voor de mensen in Albanië en voor ons werk en leven in Albanië? Voor de komende periode hebben we de volgende gebedspunten en dankpunten.
 

Voor werk en kerk

 
  • De Bijbelschool heeft eind september een grote conferentie voor alle huidige en voormalige studenten. Ook is er een diplomeringsceremonie. De meeste studenten studeren op HBO niveau. Sinds een paar jaar is er ook een groep gestart op universiteitsniveau. De eerste student van deze groep zal in september zijn diploma ontvangen. Dank en bid voor de studenten en bid voor de Bijbelschool. We zijn dankbaar dat zelfs in coronatijd de school steeds kon doorgaan.
 
  • Aad werkt afwisselend in Albanië en Nederland. Als hij in Nederland is, werkt hij vooral aan zijn taken als GZB Regio-Coördinator voor Oost-Europa (begeleiding van zendingswerkers en contacten met kerken en organisaties ter plaatste). In Albanië werkt hij op de Bijbelschool en met de lokale kerken. Voor die kerken moet hij erg veel reizen. Bid om bescherming op de wegen in Albanië en Kosovo.
 
  • Inmiddels zijn er ruim 350 studenten in Albanie en Kosovo die meedoen met de online cursussen (via GlobalRize), die vorige jaar gestart zijn. Bid voor deze studenten. Sommigen komen uit een moslimachtergrond en voor hen is het lastig om ervoor uit te komen dat ze de Bijbel willen lezen.
 
  • Behalve training voor kerkleiders, organiseert Aad ook regelmatig praktische diakonale activiteiten. Samen met een medische kliniek of een organisatie voor verslavingszorg zijn er programma’s in de dorpen. Voor deze diaconale activiteiten heeft de GZB inmiddels een aparte vacature opengesteld. (zie deze link). Bid dat er op korte termijn een geschikt persoon gevonden zal worden. 

Voor Albanië

 
  • In Albanië en Kosovo zijn nog maar weinig mensen ingeënt tegen corona (ong. 25%). Het aantal vaccins was beperkt en er is veel argwaan. De besmettingen nemen nu helaas weer flink toe. Graag gebed voor bescherming en gezondheid in een situatie waar de medische voorzieningen beperkt zijn.
 
  • Aan de grens tussen Servië en Kosovo is het de laatste tijd erg onrustig. Kosovo, waar 90% van de bevolking Albanees is, heeft zichzelf in 2008 onafhankelijk verklaard na een heftige oorlog in de jaren ’90. Deze onafhankelijkheid is echter nooit door Servië erkend. Laten we bidden dat de nieuwe spanningen niet opnieuw  uit de hand zullen open. 
 

Voor ons persoonlijk als gezin

 
  • Dineke en Jos wonen vanaf deze zomer weer in Nederland, vanwege de scholing van Jos. Dank dat het goed gaat met Jos in Havo 4. We zijn ook dankbaar dat Dineke een parttime baan heeft gevonden als ambulant hulpverlener. Chris zit inmiddels in zijn tweede studiejaar van Bouwkunde. Bid dat zij steeds beter hun draai zullen vinden in Nederland. 

Hartelijk dank voor uw/jouw betrokkenheid bij ons gezin en het werk in Albanië.

Aad, Dineke, Chris en Jos van der Maas
www.gzb.nl/famvdmaas  

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Aad is uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.