Vissers in Zimbabwe

weblog Aalt en Anneke Visser

Verhaal van hoop (2)

ill860

Een bedrieglijke maisplant

 
“Te laat! Het is nu te laat om nog voor mij te bidden”. Je bent vast niet vergeten, dat je dát een paar dagen geleden luidkeels geroepen hebt. Daar sprak niet echt vertrouwen uit, helaas. Wij nemen jou dat niet kwalijk, want jij hebt zelf niet het vermogen om te geloven in een ‘hogere macht’ of zo. Jij bent maar een plant. Een mooie plant, een prachtige creatie van God. Door jou kunnen mensen en dieren overleven. Maar jij hebt zelf niet het minste besef dat je bestaat. Gelukkig maar, want je bent op de keper beschouwd een bedríeglijke maisplant.
Want laat het nu tóch gebeurd zijn dat er -tegen jouw uitdrukkelijk advies in- vanaf diezelfde aarde waarin jij geplant bent, gebeden zijn opgezonden naar de hemel; naar die strakblauwe hemel waaruit jij geen druppel regen meer verwachtte! Ja, gebeden is voor jou ook, bedrieglijke maisplant, door ménsen -eveneens creaties van God- ,maar op de aarde gezet om met heel hun wezen onze gemeenschappelijke Schepper te loven. Ze hebben zelfs zó gebeden voor jou en voor jouw hele maisfamilie, dat de lucht er zwart van kleurde en zich in zegenrijke regens heeft ontladen. Dat zal vast ook jou niet ontgaan zijn.
Nu zouden die zegenrijke regens inderdaad voor jou te laat gekomen kunnen zijn. Maar troost je dan met de gedachte, dat andere maisplanten het dit seizoen waarschijnlijk nog wél gaan redden.
Dat wilden wij nog even gezegd hebben, tegen jou en alle mensen die met ons hebben mee gebeden.

https://www.youtube.com/watch?v=Tw3BJzg_CuE

 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

 • Cees en Meta

  2 februari 2018, 09:48

  Lieve Aalt en Anneke,

  Een verhaal van hoop in tweevoud. Wat een spanning lezen we hierin, wat een financiële zorg voor o.a. de predikanten/studenten. Hoe kunnen we helpen?
  En wat een leven daar, wij kunnen ons er niets bij voorstellen.
  Toch wel een werkvergunning en precies op tijd!
  Verhoorde gebeden, het regent dankbaarheid!
  De God die jullie heeft gezonden naar dit verre en vaak onbegrepen land, Hij zal voorzien en bouwt Zijn koninkrijk, soms tussen de brokstukken. Hij gebruikt daar mensen voor!
  'Verlaat niet wat Uw hand begon, o Levensbron: wil bijstand zenden'. Dit blijft ons gebed voor jullie en de mensen aldaar.

  Liefs en met een hartelijke groet!
  Cees en MetaUitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.