Vissers in Zimbabwe

weblog Aalt en Anneke Visser

Zimbabwe

Zimbabwe, letterlijk vertaald ‘huis van steen’, is ongeveer elf keer zo groot als Nederland. In grote delen van het land tref je kolossale rotsblokken aan, de zogeheten balancing stones. Bekend, zo niet berucht, zijn de diamantmijnen. Zimbabwe grenst aan Mozambique, Zambia en Botswana. De Limpopo rivier vormt de natuurlijke grens met Zuid-Afrika.
 
Economisch verkeert het land al tientallen jaren in zwaar weer; terwijl het land ooit de ‘graanschuur’ van Afrika werd genoemd! Grote delen van de bevolking leven onder de armoedegrens.
 
Op een bevolking van bijna 17 miljoen rekent ongeveer 88% zich tot het christelijk geloof. Ongeveer 9% hangt de traditionele Afrikaanse religie aan en 1% is moslim. Zimbabwe is dus een christelijk land, maar niet alles is wat het lijkt. Want onder de oppervlakte is het oorspronkelijke inheemse geloof, met de daarbij behorende praktijken als toverij en voorouderverering, nog springlevend. Daarnaast is er de invloed van de westerse cultuur waardoor ook Afrikaanse christenen steeds meer geseculariseerd raken.

Uitgezonden door

Wij zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB.

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.