Geloof in Bosnië

Weblog Adré en Marja Lichtendonk

BIDDEN, WACHTEN, UITKIJKEN

ill860

Drie in één hier hoog boven Zvornik, stadje op de grens met Servië. Bidplek, wachtpost en uitkijktoren voor Naomi, een ‘collega zendingswerkster’ die inmiddels ruim 23 jaar in Bosnië en Herzegovina (BiH) woont.  Een ruïne van een burcht uit de Ottomaanse tijd in de twaalfde eeuw. Vergane glorie, maar een prachtige plek om tot rust te komen en uit te kijken over de omgeving. Er zijn trouwens veel ruïnes in BiH.  Zowel van kapot geschoten en verlaten huizen vanuit de oorlog, als van kastelen. We bezoeken Naomi na een autorit van een uur over een hobbelige tweebaansweg. Naomi kwam vanaf het begin van de opening van de nieuwe kerkruimte van onze gemeente naar Tuzla voor de zondagse erediensten. In Zvornik is namelijk nog geen protestantse gemeente. Het is de reden waarom ze hier is gaan wonen, overtuigd dat God gebeden verhoort en een gemeente laat ontstaan als het Zijn tijd is. Helaas waren er de afgelopen maanden weinig contacten om het Evangelie te delen. Daarom heeft ze meer dan ooit op deze plek gebeden voor  open deuren en harten voor Gods liefde en genade. Via internet zijn er vanuit kleine gemeentes ook gezamenlijke gebedssessies voor heel BiH ontstaan. Hartstochtelijk wordt er gebeden, gewacht en opgekeken naar God. “ Hij is een vaste burcht en een toevlucht voor de Zijnen.“
Een ‘advies’ van Bonhoeffer komt in onze gedachten. Opnieuw actueel voor ons als zendingswerkers en voor jou in de Nederlandse context:  “ Bid, wacht en ondertussen het goede doen”

Reageer op dit artikel

Uitgezonden door

Adré en Marja zijn uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De roeping van de GZB is om wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie, zodat zij God leren kennen en groeien in geloof. Meer info vind je op de website van de GZB. 

Blijf op de hoogte

Ik meld mij aan voor:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier meer over de privacy policy van de GZB.